BURSA´NIN DAĞ KİRAZI 8 LİRADAN İHRAÇ EDİLMEYİ BEKLİYOR

Türkiye´nin en önemli ihracat ürünlerinden biri olan Napolyon cinsi kiraz bu yıl 7-8 TL´den ihraç edilmeyi bekliyor.

BURSA´NIN DAĞ KİRAZI 8 LİRADAN İHRAÇ EDİLMEYİ BEKLİYOR
/kanal16haber.com/2018-6/15/175712638b.mp4
EKONOMİ 15.06.2018 16:31:50 0

 

Türkiye´nin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olan Bursa´nın Keles ilçesinde yetiştirilen Napolyon cinsi kiraz birçok ülkeye ihraç ediliyor. Keles´in mahallelerinde yetişen kiraz başta Rusya olmak üzere, Almanya, İngiltere ve Ortadoğu ülkelerine satılıyor. Geçtiğimiz yıl kilosu 7 ila 8 TL arasında alıcı bulunan kirazın bu yılda o rakamlara satılması bekleniyor.

Kiraz bahçelerinde bolluk olduğu görülürken, çiftçiler son bakımlarını yapıyor. 1 hafta - 10 gün içinde toplanmaya başlayacak olan kirazın boyu ve lezzeti diğer kirazlara göre farklılık gösteriyor. 

Kiraz yetiştiriciliği yapan Mustafa Kaplan, kirazların verimli olduğunu belirterek, "Kirazlarımız bu yıl Allah´a şükür güzel, verimli. Kalite olarak da hava şartlarından dolayı iyi denilebilir. Geçen yıl 7-8 TL´den ihracata verdiğimiz kirazlarımızı da 1 hafta 10 gün sonra toplamaya başlayacağız. İhracatçılar gelip alımlarını yapacaklar. Kirazımı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Piyasa şartları bu yıl oluşmadı ama bu yıl da 8 TL´den kirazımızı vermeyi planlıyoruz" dedi.