Tarih: 01.10.2017 15:20

BURSA´NIN GENÇLİK İKSİRİ

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Orhaneli´ye bağlı Ağaçhisar köyünde şifalı olduğuna inanılan çamur ve suya giren vatandaşlar, hastalıklarına şifa bularak evlerine dönüyor. 

Ağaçhisar köyünün şifalı çamur ve suları yüzlerce yıldır hastalara şifa dağıtıyor. Köyün farklı noktalarında ormanın içinden çıkan sıcak sular başta romatizma ve çeşitli hastalıklara şifa olurken, kaplıca kaynağının dibinde bulunan çamurlar ise özellikle cilt hastalığı bulunanlar ve gençleşmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Köylüler, şifalı çamuru vücutlarının ağrıyan yerlerine sürüp kuruyuncaya kadar bekliyor. Vücutta kuruyan çamurlar 37 derece sıcaklıkta akan kaplıca suyunda yıkanıyor.

Köylerinde bulunan şifalı çamur ve sıcak suların yüz yıllardır şifa dağıttığını ifade eden Ağaçhisar köyü muhtarı İsmail Acar, "Biz yüzyıllardır ormanın içindeki bu kaplıca suyunun çıktığı kaynağa küçük bir havuz yaptık. Bu su şifalı. Kaplıca suyunun kaynadığı yerin yanında bulunan çamuru vücuduna sürenler cilt hastalıklarının yanı sıra birçok hastalığına şifa buluyor. şifa arayanları köyümüze bekliyoruz? dedi.


/kanal16haber.com/2017-10/1/152428365b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —