Bursa’nın ‘Kent Anayasası’ şekilleniyor

Bursa’nın ‘Kent Anayasası’ şekilleniyor

GÜNDEM 13.06.2024 18:21:02 0
Bursa’nın ‘Kent Anayasası’ şekilleniyor
Bursa’yı bir bütün olarak gördüklerini ve önümüzdeki 5 yılın stratejik planını katılımcı bir anlayış ile oluşturacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Stratejik plan çalışmalarının yanında 1/100.000’lik şehir planı çalışmalarımız da başladı. İlçe ziyaretlerimizde bu konu üzerinde de duruyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2029 stratejik plan çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kenti bir bütün olarak ele alacak strateji planını 17 ilçenin ihtiyaç ve görüşlerine göre şekillendiriyor. Stratejik plan toplantıları çerçevesinde daha önce İnegöl, Gemlik, Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerini ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, son olarak Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ı, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’i, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’yı ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ı makamlarında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Emin Direkçi, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve belediye yöneticilerinin de yer aldığı toplantılarda, belediye başkanları tarafından ilçelerde yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. İlçelerin Büyükşehir Belediyesi’nden olan taleplerinin de ele alındığı görüşmelerde, önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler detaylı bir şekilde konuşuldu. Toplantı sonrasında ilçelerde saha gezisi yapan Başkan Bozbey, vatandaşlarla sohbet edip görüşlerini dinledi.
“Bursa’yı bir bütün olarak görüyoruz”
Stratejik plan çalışmalarda son olarak Yıldırım, Gürsu, Yenişehir, İznik ve Orhangazi ilçelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyelerin yöneticilerinin de hazır bulunduğu görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti. İlçe belediye başkanlarının yeni projelerini anlattığını ve ilçelerde neler yapılması gerektiğinin ele alındığını ifade eden Başkan Bozbey, “16 ilçemizin belediye başkanlarını ve müdürlerini Büyükşehir heyetimiz ile birlikte ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz tüm ilçelerde el birliğiyle yapabileceğimiz hizmetler konusunda istişarelerimiz oldu. Bursa’yı bir bütün olarak görüyoruz. Bundan sonra da belediye başkanlarımız ve bürokratlarımızla sık sık bir araya geleceğiz. Öncelikle önümüzdeki 5 yılın stratejik planını katılımcı bir anlayış ile oluşturacağız” diye konuştu.
“1/100.000’lik şehir planı çalışmamız da var”
Stratejik planın oluşumunda sadece bürokratların değil, muhtarların ve diğer tüm tarafların da temsil edileceğini anlatan Başkan Bozbey, “Bursa olarak hedefimize adım adım yürüyeceğiz. Bunun yanında önümüzde ’Kent Anayasası’ adını verdiğimiz 1/100.000’lik şehir planı çalışmamız da var. Tüm tarafların ve kent dinamiklerinin de katılacağı bu organizasyonel yapı ile Bursa’nın uzun vadedeki planını gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız başladı. İlçe ziyaretlerimizde bu konu üzerinde de duruyoruz. Neticede Bursa bir bütün ve bu bütünün üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeyi koruyacak şemsiye görevi görüyor. Bursa’nın her bir insanının gülümsemesini istiyoruz. İlçe belediye başkanlarımızın yaklaşımları da bunu başaracağımızı gösteriyor. Bursa’nın başlattığı bu yönetim modeli, tüm Türkiye’ye örnek olacak. Beraberce, siyasi parti gözetmeksizin, hiçbir kesimi ötekileştirmeden hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Sonuçta Bursalılar gülümseyecek. Çok güzel şeyler olacak ve bu güzellikleri hep beraber paylaşacağız” dedi.

Bursalılar "Milli Maç"ı meydanda izleyecek

Kutsal Topraklarda 23 Türk hacı vefat etti

İznik Gölü'ne giren 13 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti

TVON6 Whatsapp kanalı açıldı

Bursaspor, teknik direktörlük görevine eski futbolcusu Batalla’yı getirdi

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Bursa'da partisinin bayramlaşma programında konuştu

Osmangazi'de kurbanlar hijyenik ortamlarda kesildi

Bayram tatilinin ilk iki gününde 16 kişi hayatını kaybetti

16bin kişi kurban keserken yaralandı

Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Gazze'de ölü sayısı 37 bin 337'ye yükseldi

MSB'den babalar gününe özel paylaşım

Bahçeli Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti

Emine Erdoğan'dan Babalar Günü mesajı

Oktay Yılmaz'dan Kurban Bayramı tebriği

Başkan Bozbey'den Kurban Bayramı tebriği

Vali Demirtaş Ulu Camii'de vatandaşla bayramlaştı

Başkan Yılmaz Yıldırım Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Yıldırım'da karne şenliği coşkusu

Bursa Valiliği'nde protokol bayramlaşması

Başkan Bozbey Büyükşehir ailesiyle bayramlaştı

Bursa'da bayramda ulaşım ücretsiz olacak

İnegöl Vergi Dairesi Futbol Takımı Shadow-Cup şampiyonu oldu

Bursa Büyükşehir personellerine çifte bayram

Yıldırım'da karne heyecanı

Yıldırım'da Erguvan coşkusu

Yıldırım'da gönüller bayram etti

Orhaneli’ndeki yangında 96 hektar orman kül oldu, ağaçlandırma çalışması başladı

Trafiğin tıkandığını gördü, geri viteste tehlike saçarak ilerledi

Bursa polisi Görükle Mahallesi’nde kuş uçurtmadı

Yükleniyor