Bursa’nın değerleri Kırgızistan’da tanıtıldı

Kırgızistan’ın Çolpan Ata kentine kıyısı bulunan ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Issık Göl’deki Uluslararası Turizm Fuarı’nda kurulan Bursa standında tanıtıldı

BURSA HABER 13.05.2022 16:07:00 0
Bursa’nın değerleri Kırgızistan’da tanıtıldı

‘Turizmde marka kent hedefiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından koordine edilen faaliyetler kapsamında’ Bursa’nın değerleri, Kırgızistan’ın Çolpon-Ata Ruh Ordo Kültür Kompleksi’nde yapılan Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıtıldı. Fuarda kurulan Bursa standında kentin en önemli marka değerlerinden Bursa ipeğinin yanı sıra her biri sanat eseri olan ipek halı ve kumaşlarla cam-seramik ürünleri de görücüye çıktı. Türk-İslam geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı fuar kapsamında ziyaretçiler, Bursa’nın meşhur lezzetlerini tatma fırsatını da yakaladı.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Moğolistan, Çin, Kazakistan, Gürcistan, İran ve Katar’dan da katılımın olduğu fuarın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan da yer aldı. Düzenlenen fuarın göçebe kültürünü yansıtması bakımından önemli olduğunu dile getiren Büyükelçi Doğan, “Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyemizin de güzel bir katılımı oldu. Biliyorsunuz, Bursa’mız 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Bursa’dan kültürümüzü en iyi yansıtan sanatçılar ve ustalar geldi. Burada ebru sanatı var. Cam sanatı ve yine ipek çekme sanatının inceliklerini görüyoruz. Katılımı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarın açılışında konuşan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinatörü Fetullah Bingül ise, “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’mızı, bu unvana layık ayrıcalıklı etkinliklerle, başta gönül coğrafyamız olmak üzere dünya vitrinine çıkarmanın gayreti içindeyiz. Kadim kentimiz Bursa, daima tarihe yön veren şehir olmuştur. Kurucu, öncü ve girişimci özelliklerimizle, 8500 yıllık tarih ve 2500 yıllık şehircilik birikimimizle, önemli konularda ilklerin yaşandığı kent olduk. Tarihi ve kültürel olarak bu kadar önemli konuma sahip olan şehrimizi, başta gönül coğrafyamız ve bizi bağrına basan ata topraklarımız olmak üzere, tüm dünyaya tanıtma gayretindeyiz. Bugün burada dünyaca Bursa İpeği’nin yanı sıra her biri bir sanat eseri olan ipek halı ve kumaşlarla cam-seramik ürünlerimizi de sizlere tanıtma fırsatımız olacak. Bu tür etkileşimlerin artarak devam etmesini diliyor, festivalin organizasyonunda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Yükleniyor