Bursa’nın değerleri Kırgızistan’da tanıtıldı

Kırgızistan’ın Çolpan Ata kentine kıyısı bulunan ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Issık Göl’deki Uluslararası Turizm Fuarı’nda kurulan Bursa standında tanıtıldı

BURSA HABER 13.05.2022 16:07:00 0
Bursa’nın değerleri Kırgızistan’da tanıtıldı

‘Turizmde marka kent hedefiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından koordine edilen faaliyetler kapsamında’ Bursa’nın değerleri, Kırgızistan’ın Çolpon-Ata Ruh Ordo Kültür Kompleksi’nde yapılan Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıtıldı. Fuarda kurulan Bursa standında kentin en önemli marka değerlerinden Bursa ipeğinin yanı sıra her biri sanat eseri olan ipek halı ve kumaşlarla cam-seramik ürünleri de görücüye çıktı. Türk-İslam geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı fuar kapsamında ziyaretçiler, Bursa’nın meşhur lezzetlerini tatma fırsatını da yakaladı.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Moğolistan, Çin, Kazakistan, Gürcistan, İran ve Katar’dan da katılımın olduğu fuarın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan da yer aldı. Düzenlenen fuarın göçebe kültürünü yansıtması bakımından önemli olduğunu dile getiren Büyükelçi Doğan, “Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyemizin de güzel bir katılımı oldu. Biliyorsunuz, Bursa’mız 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Bursa’dan kültürümüzü en iyi yansıtan sanatçılar ve ustalar geldi. Burada ebru sanatı var. Cam sanatı ve yine ipek çekme sanatının inceliklerini görüyoruz. Katılımı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarın açılışında konuşan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinatörü Fetullah Bingül ise, “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’mızı, bu unvana layık ayrıcalıklı etkinliklerle, başta gönül coğrafyamız olmak üzere dünya vitrinine çıkarmanın gayreti içindeyiz. Kadim kentimiz Bursa, daima tarihe yön veren şehir olmuştur. Kurucu, öncü ve girişimci özelliklerimizle, 8500 yıllık tarih ve 2500 yıllık şehircilik birikimimizle, önemli konularda ilklerin yaşandığı kent olduk. Tarihi ve kültürel olarak bu kadar önemli konuma sahip olan şehrimizi, başta gönül coğrafyamız ve bizi bağrına basan ata topraklarımız olmak üzere, tüm dünyaya tanıtma gayretindeyiz. Bugün burada dünyaca Bursa İpeği’nin yanı sıra her biri bir sanat eseri olan ipek halı ve kumaşlarla cam-seramik ürünlerimizi de sizlere tanıtma fırsatımız olacak. Bu tür etkileşimlerin artarak devam etmesini diliyor, festivalin organizasyonunda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Yükleniyor

loading