Bursa'nın inşaat sektörünü küresel ölçekte güçlendireceğiz

Bursa'nın inşaat sektöründe küresel hedeflere ilerlediğini kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO'nun düzenlediği inşaat fuarı ve dirençli kentler zirvesiyle sektöre ışık tutacaklarını belirtti.

BURSA HABER 24.02.2025 16:48:00 0
Bursa

Türkiye’nin ekonomideki kalkınma hedeflerine katkı sağlamak amacıyla BTSO öncülüğünde birçok farklı alanda, yurt içinde ve yurt dışında fuarlar düzenleniyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, inşaat sektörünün Türkiye’nin ekonomik geleceğinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Şenocak, 2024 yılının sektörde bazı zorluklarla geçtiğini, ancak 2025 yılı için umut verici gelişmelerin olduğunu belirtti. İnşaat sektörünün Türkiye’nin büyümesinde lokomotif rolü üstlendiğini ifade eden Şenocak, özellikle 2024 yılının, sektördeki daralmaların yanı sıra faiz oranlarındaki düşüş ve enflasyon hedeflerinin piyasaya yansımasıyla birlikte toparlanma sürecine girdiğini söyledi. Şenocak, "Son aylarda emlak ve inşaat sektöründe hareketlenmeler yaşanıyor. Aralık ayında yıllık bazda en yüksek satış oranları kaydedildi. 2024 yılı zorlu geçse de, bu yılki olumsuzluklar 2025 beklentilerini düşürmedi" dedi.

 

 

BTSO’nun Uluslararası İşbirlikleriyle Sektöre Katkısı

BTSO olarak, yerel firmaları güçlendirmek ve ulusal ölçekte rekabet edebilecek hale getirmek için UR-GE projeleri yürüttüklerini ve inşaat sektörü için yapılan bu çalışmaların dünya pazarlarında büyük yankı uyandırdığını belirten Şenocak,  “Amerika’dan Özbekistan’a, Bulgaristan’dan Arap ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada iş birlikleri kurduk. Bu geri dönüşler, hem ülkemiz hem de firmalarımız için büyük bir fırsat sağladı” diye konuştu. Şenocak ayrıca önümüzdeki hafta Amerika’nın Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan uluslararası inşaat fuarına Bursa’dan firmalarla katılacaklarını, bu organizasyonun sektöre dair en yeni trendleri yakından takip etme fırsatı sunduğunu söyledi.

 

Bursa’da Rising City Yapı Yaşam Fuarı Yeniden Düzenlenecek

BTSO'nun bir diğer önemli hedefi ise Bursa'da inşaat sektörü adına yapılacak fuar organizasyonları. 2015 yılında başlatılan "Rising City Yapı Yaşam Fuarı"nın yeniden düzenleneceğini müjdeleyen Şenocak, fuarın 24-27 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı. Bu fuar, sektördeki yenilikleri ve teknolojileri sergilemenin yanı sıra, kentsel dönüşüm ve sosyal dönüşümle ilgili önemli başlıkların tartışılacağı bir zirveye de ev sahipliği yapacak.

 

 

Şenocak, Bursa'da düzenleyecekleri "İnşaat Haftası" etkinliğinde, inşaat sektöründeki gelişmeleri, kentsel dönüşüm, finansman erişimi ve dirençli şehirler konularını ele alacaklarını belirtti. Ayrıca, sektörün geleceğini şekillendirecek olan panellerde, üniversiteler, kamu ve özel sektör paydaşlarıyla birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Dirençli Kentler

Şenocak şöyle devam etti: "Biz şehirlerimizi sadece oturma amaçlı değil, çalışan iş dünyasının sanayide dirençli hale getirilmesi ile alakalı başlıkları konuşacağız. Çünkü bir bütün olarak  deprem olduğunda bir şehrin hem sanayisinin hem  konut alanlarının, hem de yaşam alanlarının dirençli olması gerekiyor. Dirençli olmak sadece yaşam alanının devamı değil, bundan sonraki döngüsünün sürmesi ile ilgili bir durum olduğu için bu süreci gündemimize taşıyıp farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de  sektörlerin paydaşlarının, üniversitelerin, kamunun işbirliğini önemsiyoruz."

Bursa'da inşaat sektörünün zorluklara rağmen büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Şenocak, "Bursa, hem yerel hem de ulusal düzeyde sektördeki önemli oyunculardan biri olma yolunda hızla ilerliyor. Gelecek yıllarda hem yurtiçinden hem de yurtdışından alım heyetlerini şehrimize davet ederek, Bursa'nın inşaat sektörünü küresel ölçekte güçlendireceğiz," dedi.

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading