Bursa'nın kadın girişimi kooperatifi Dünya'ya açıldı

Yıldırım Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi, konfeksiyon üretimiyle hem ev kadınlarına istihdam sağlıyor hem de yurt içi ve yurt dışı pazarlarda büyük ilgi görüyor.

BURSA HABER 11.01.2025 12:49:00 0
Bursa

Bursa'da Yıldırım Belediyesinin desteğiyle kurulan Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, kadınlara iş imkânı sağlayarak konfeksiyon üretiminde büyük bir başarı elde etti. Kooperatif, kadınları hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara ulaştırarak büyük talepler alıyor.

 

2016 yılında Yıldırım Belediyesi öncülüğünde kurulan kooperatif, kırsal bölgeden gelen ev kadınlarını istihdam ediyor. Kooperatif bünyesindeki 40 kadın, kadın kıyafeti, çocuk giysileri ve kişiye özel konfeksiyon ürünleri üretiyor. Ürünler, yurt içinin yanı sıra yurtdışına da gönderiliyor.

 

 

 

Kooperatifin başkanı Filiz Bayrak, ilkokul mezunu olduğunu ve yıllarca çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra kendi işini kurma hayaliyle yola çıktığını belirtti. Ev hanımlarına dikiş eğitimi vererek ilk adımı attığını ifade eden Bayrak, kadınlara istihdam yaratmanın ve onların hayatlarını iyileştirmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

 

 

 

Bayrak, kooperatifin kurulmasının ardından sipariş üzerine farklı markalara üretim yaptıklarını, Yunanistan’a yazlık giysiler, Rusya’ya ise çocuk kıyafetleri gönderdiklerini söyledi. Bursa’daki birçok butik ile de iş birliği yaptıklarını anlatan Bayrak, “Üretimi kendi markamızla yapmaya karar verdik ve markamıza ‘Parla’ ismini verdik. Kadınların parlaması anlamına geliyor,” dedi.

 

 

 

Bayrak, üretimi 40 kadınla sürdürdüklerini ve hedeflerinin 100 kadına istihdam sağlamak olduğunu söyledi. Ayrıca, evlerinde çalışmak isteyen kadınlara da iş imkânı sunduklarını dile getiren Bayrak, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Ticaret İl Müdürlüğü'nün desteğiyle daha fazla kadına ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. "Bu atölye bizim için altın tepside sunulmuş bir fırsat," ifadelerini kullandı.

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Nilüfer Belediyesi’nden 64 mahallede erzak desteği

Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu tamamladı

Bursa’da deniz taştı, yollar göle döndü

Uludağ’da kar bereketi turizmi canlandırdı

Osmangazi’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Osmangazi Ramazan’a dolu dolu hazırlanıyor

Donald Trump’tan Ramazan mesajı

Bursa Nilüfer’de su kesintisi uyarısı

Gazze’de bombalar olmadan ilk sahur

Mustafa Bozbey: Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Komisyon bir kez daha toplanıyor: Ortak raporda sona gelindi

Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç gözyaşlarıyla uğurlandı

İnegöl’de uyuşturucu sevkiyatına polis baskını

BESAŞ ramazan pidesi 25 liradan satışta

İnegöl'de öfkeli genç ablasını bıçakla rehin aldı

Yenişehir’de Komutan Büğdüz’e duygusal veda

Bursa’nın yerli otomobili Amperino yatırımcısını bekliyor

TİMBİR Yönetimi şubat toplantısını online yaptı

Yıldırım Belediyesi’nden Ramazan’a özel etkinlik ve iftar programları

İnegöl'de mobilya ustası frezeye kaptırdı: 3 parmağı kesildi

Yenişehir’de muhtarlarla birlik mesajı

Osmangazi’de camiler Ramazan’a hazır

Devlet Bahçeli yıllar önceki püskevit açıklamasına açıklık getirdi

Tonlarca su çekiliyor, İznik Gölü can çekişiyor

Osmangazi’de Medeni Kanun’un 100. yılı kutlandı

Yıldırım çevre yolunda başıboş at paniği

BTSO seçimi iki adaylı mı olacak?

Bursa Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

Yükleniyor