Bursa’nın kalbinde elektrik rezaleti!

...

BURSA HABER 30.05.2025 13:48:00 0
Bursa’nın kalbinde elektrik rezaleti!

Değerli okur bugün Bursa’nın merkezinde yaşanan bir rezaleti yazacağım.

Vatandaşın can güvenliğinin yok  sayıldığını ve her an bir felaketin yaşanabileceğini gözler önüne seren görüntüler ne Hindistan’dan ne de Bangladeş’ten

Türkiye’nin 4. büyük kenti Bursa’nın Setbaşı Meydanı’ndan Namazgah’a  uzanan güzergahta, yani Kurtoğlu Mahallesi’nde, 1970’lerden kalan çağdışı sistem yüzünden elektrik telleri adeta facialara davetiye çıkarıyor.

***

 

Söz, bu rezaletin fotoğraflarını yollayan Kurtoğlu Mahallesi Muhtarı Fatih Kapuci’de:

Eyy UEDAŞ, hizmetin 1970, tahsilatın 2025. Hizmetin 1970’li yıllardan kalan tesisatlarla sağlanmasına rağmen, bu hizmeti güncellemene… Voltaj dengesizliği yüzünden komşularımızın beyaz eşyalarının, televizyon, bilgisayar ve klimasının arızalanmasına…  Sokak aydınlatmalarının, yağmur, lodos ve sıcak havalarda günlerce çalışmamasından dolayı komşularımızın yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesine… Karanlıkta kalan sokaklarımızda asayiş sorunlarının yaşanmasına… Günün her saatinde yerli ve yabancı turistlerin kullandığı mahallemizde, çocuklarımızın oynadığı sokaklarda deforme olmuş ve çoğu noktada sarkan elektrik tellerinin, can ve mal güvenliğini tehdit etmesine bir cevabınız var mı? Ölmek istemiyoruz!”. 

 

***

 

Muhtar Kapuci devam ediyor:

Tarihi mekanlarıyla Bursa’nın gözbebeği olan mahallemizde, tamamı deforme olmuş elektrik hatlarının çıkarabileceği yangında mahallemizin tarihi mekanlarının yok olma ihtimali çok yüksek. Yine komşularımızın can güvenliğini tehdit eden hatların ivedilikle yenilenmemesi halinde, yetkili kişiler, yüce Türk mahkemeleri önünde hesap vermek zorunda kalır. Konunun her boyutta takipçisi olacağız.”

***

 

Muhtar Kapuci, mahallesinde yaşadığı soruna karşı artık isyan ediyor. 

Ancak bu yeni bir durum değilmiş.

Nitekim 2016 yılında UEDAŞ’a, elektrik sisteminin yer altına alınması için başvuru yapılmış.

Yıl 2025…

Yani UEDAŞ yetkilileri, aradan geçen 9 yılda kılını bile kıpırdatmamış.

Son olarak UEDAŞ yetkilileri Kapuci’ye Mayıs 2025’te elektrik hatlarını yer altına alacaklarına söz vermişler.

Ancak bu sözlerinden de dönmüşler ve ekonomik gerekçeler öne sürüp  yatırımları durduklarını  söylemişler.

 

***

 

Değerli okur, UEDAŞ isimli ABD menşeli şirket her ay ödediğiniz elektrik faturasının ticarethanelerde yüzde 43’ünü, meskenlerde yüzde 55’ini dağıtım bedeli adı altında bir güzel kasasına koyuyor.

Peki sadece elektrik faturalarını tahsil etmek için mi?

Elbette hayır.

 

 

Bursa’nın Kurtoğlu Mahallesi’nin 50 yıl önceki elektrik hattını yenilemeleri, sokaklarımızı aydınlatmaları, yer üstündeki hatları yer altına almaları, yeni yerleşim bölgelerine yatırım yapmaları, elektrik kesintileri yaşanmaması için sistemi modernize etmeleri için her ay milyarlarca lirayı vatandaştan topluyorlar. Ancak işte gördüğünüz gibi Bursa’nın göbeğindeki bir mahallenin elektrik sistemini değiştirmek için bile 9 yıldır kıllarını kıpırdatmıyorlar, sokakları aydınlatmıyorlar, gün aşırı elektrik kesintileriyle Bursalıları karanlıkta bırakıyorlar, ani elektrik kesintileriyle vatandaşın elektronik eşyalarını bozuyorlar ve ucuz işgücü politikalarından dolayı  fidan gibi gençleri elektrik direklerinde ölüme mahkum ediyorlar.

 

***

Tüm bunlar yaşanmamış gibi kurumun algıdan sorumlu ‘iletişim’ müdürü Yusuf Ziya Yüce utanıp, sıkılmadan medyaları gezip, fotoğraf veriyor;  yine kurumun genel müdürü koltuğunda oturan Cihangir Gençoğlu isimli yöneticisi, bol sıfırlı rakamlarla  büyük yatırımlar yaptıkları algısı yaratıyor kendince.

Emin olun, Kurtoğlu Mahallesi’nde yaşanan rezalet karşısında da yüzleri kızarmayacak ve vatandaşın paralarıyla sahip oldukları lüks yaşamlarına kaldıkları yerden devam edecekler. 

Çünkü Murathan Mungan’ın dediği gibi, bu ülkede her şey olabilirsiniz ama bir tek rezil olamazsınız.

 

***

 

Çağrım vatandaşın sorunlarına duyarlı olduğunu bildiğim AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a…

Son olarak ABD’li fon şirketine geçen UEDAŞ’ın yaptıklarını ve yapamadıklarını gündeminize almalısınız.

Aksi halde muhtarın isyanı, siyasi fatura olarak iktidar partisine dönecektir. 

MUSTAFA ÖZDAL

Bursaspor transfer tahtası borcu için 551 milyon 500 bin TL ödedi

AK Parti’nin bayramlaşma programı belli oldu

"86 milyon el ele: Huzur ve refah için yeni bir sayfa!"

Gazze'de ölü sayısı 54 bin 381'e ulaştı

Otomobilin altında kalan yavru kedi öldü, annesi başından ayrılmadı

‘Hiç Kimsenin Hikayesi’ oyunu Osmangazi’de sahnelendi

Bursa'da kaçak sigara üreten 4 şüpheliye gözaltı

Bursa merkezli 25 ilde dolandırıcılık operasyonu: 18 kişi tutuklandı

İlk yüzer doğal gaz üretim platformu 'Osman Gazi' Filyos'ta!

Kurtuluş: "Geçmişi değerlendirdik, geleceğe dair yol haritamızı netleştiriyoruz"

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’nden İznik’e anlamlı ziyaret

İBB operasyonunda 5.Dalga: 47 Gözaltı

Motosiklet ile çarpışan bisiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Bursa turizminde yeni hamleler konuşuldu

AK Parti’nin Meclis Başkan Adayı Numan Kurtulmuş oldu

Yenişehir’in sokakları yenileniyor

Başkan Gürkan'dan Bursaspor'a müjde

Bursa’nın kalbinde elektrik rezaleti!

Barış masası yeniden Türkiye'de kuruluyor

İşsizlik oranı nisanda yüzde 8,6’ya yükseldi

Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor

Türkiye ekonomisi 2025'in ilk çeyreğinde yüzde 2 büyüdü

Çiftlik evinde baltayla öldürülmüş halde bulundu

Narin cinayetinde 15 sanık tekrar hakim karşısında

Bursa'da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye olmasa belki de Kıbrıs Türk'ü bugün Filistinliler gibi olacak

Osmangazi Belediyesi’nde vezneler hafta sonu da açık olacak

İnfaz düzenlemesi 19.800 mahkumu kapsıyor

Bursa’nın hayalet bürokratlarına ders veren tapu müdürü

İnfaz düzenlemesi meclis'e sunuldu: 9 Kanunda değişiklik yapılacak

Yükleniyor