Bursa’nın meşhur papaz eriği çiftçinin yüzünü güldürüyor

Bursa’nın İznik ilçesinde meşhur papaz eriği hasadı başladı. Bahçede kilosu 10 ila 15 lira arasında olan erik, bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü.

EKONOMİ 30.05.2021 12:04:00 0
Bursa’nın meşhur papaz eriği çiftçinin yüzünü güldürüyor

İznik'in Çakırca Mahallesi’nde meşhur papaz eriği hasadı başladı. Birkaç gün önce hasadı başlayan ve 15 gün sürmesi beklenen papaz eriğinin kilosu bahçede 10 ila 15 lira arasında satılıyor. Başta İstanbul ve Ankara halleri olmak üzere Türkiye’nin her yerine ve yurtdışına da gönderilen eriğin, pandemi kısıtlamaların gevşetilmesi ile daha da pahalanması bekleniyor. Geçen yıla nazaran verimin biraz daha iyi olmasının sevindirici olduğunu belirten çiftçiler, bu durumun yer yer değişebildiğinin de altını çiziyor. Çiftçi, sezon bitene kadar eriğin bu fiyatlardan satılmasını bekliyor. 


  Erik yetiştiricisi Semih İçer, “Tatlı papaz eriğinin 3-5 gün önce hasadına başladık. Bu sene bölgemizde rekolte yüksek. Eriklerin kalitesi iyi . Bu bölgenin eriği meşhurdur ve dünya çapında tanınır. Sulu, gevrek ve lezzetli olması ile bilinir. Fiyatlar bu yıl güzel başladı. Üreticiyi memnun ediyor. 10 ile 15 lira arasında değişiyor. Yasaklar bizi biraz zorlasa da 1 Hazirandan sonra piyasanın daha güzel olacağını ümit ediyoruz. Bazı bölgelerde yanıklar olduğunu duyuyoruz. Orada tonaj kaybı oluyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Geçen yıl da güzeldi, ama bu yıl daha iyi. Bu durum bölge bölge değişiyor. Çakırca, Çiçekli köyleri taraflarında erikler güzel” dedi. 


  “Erik bu yıl 10 liranın altına düşmez” 
  İstanbul Kadıköy'de kabzımallık yapan Mehmet Avinç, pandemiden dolayı bazı pazarların hafta sonu açılmadığını ifade ederek, “Meselâ buradaki kirazlar pazarlar açık olsa satılabilirdi. Çünkü buranın kirazı market değil, pazar kirazıdır. Erik dün 14-15 TL arasında satıldı. Bugün 12-13 TL’ye gidiyor. Ben dün 13 liraya erik aldım, halde 14 liraya sattım.  Zarar etmedik, ama para da kazanmadık. Önümüzdeki günlerde pazarlar açılırsa hafta sonları daha iyi olur. Erik bu sene 10 liranın altına düşmez” şeklinde konuştu. 
 

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Yükleniyor