Bursa’nın minik yeteneği göğsümüzü kabarttı

Henüz 8 yaşında olmasına rağmen katıldığı uluslararası piyano yarışmalarında önemli dereceler elde ederek Bursa’nın gururu olan Beren Eker, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

BURSA HABER 13.01.2021 12:13:00 0
Bursa’nın minik yeteneği göğsümüzü kabarttı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 4 yaşındayken piyano çalmaya başlayarak katıldığı uluslararası organizasyonlarda büyük başarılar elde eden Beren Eker’i makamında ağırladı. Kasım 2016 yılında piyanoya başlayan minik Beren, ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her sene düzenlediği ‘Piyano Günleri’ne katıldı. Daha sonra İstanbul Pera Piyano Festivali’nde yer alan Beren, ilk derecesini 2020’de 7 yaşında katıldığı ‘Grand Prize Virtuose Paris’te 1’incilikle elde etti. Türkiye’de bu yaşta bu ödülü alan ilk çocuk olma başarısını gösteren Beren, Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ile eğitmeni Elena Çekiç’in ortaklaşa düzenlediği ‘Piyano Günleri’nde Amerika’dan gelen New York Konservatuar Başkanı Prof. Tamara Poddunbaya karşısında performans sergiledi. Ardından davet aldığı İspanya’da 3’üncülük alan minik Beren, öğretmeninin yönlendirmesiyle 9 Ocak 2021’de ‘ABD Golden Classic Music’ yarışmasına katılarak 8 yaşa kadar olan kategoride 1’incilik elde etti.

Beren’in annesi, babası ve piyano eğitmeni Elena Çekiç’in de yer aldığı ziyarette, Başkan Alinur Aktaş küçük yaşına rağmen büyük başarılar elde eden Beren ile büyük gurur duyduklarını söyledi. Başkan Aktaş, “Beren 8 yaşında olmasına rağmen kısa süreye çok önemli başarılar sığdırmış. Bunlar gerçekten özel başarılar. Beren’in çok daha büyük işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Kendisini ödüllendirmek, ailesi ve eğitmeniyle tanışmak istedik. Anne ve babasına böyle bir evlat yetiştirdikleri için, Elena Hoca’ya da emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Pandemi sonrası da Beren’i Bursalı müzikseverlerle buluşturacağız. Canlı performansla piyango resitali yaşatacak. Beren’i kutluyorum” dedi.

2016 yılında piyano çalmaya başlayan Beren, müziği severek yaptığını, elde ettiği başarılarla çok mutlu olduğunu söyledi. Eğitmen Elena Çekiç, Beren’in çok yetenekli olduğunu ve son 3 senedir çok sıkı çalıştıklarını anlatarak çok daha fazla başarı elde edeceğine inandığını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş tarafından Beren’e, ailesi ve eğitmenine hediye takdim edildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Yükleniyor