Bursa’nın minik yeteneği göğsümüzü kabarttı

Henüz 8 yaşında olmasına rağmen katıldığı uluslararası piyano yarışmalarında önemli dereceler elde ederek Bursa’nın gururu olan Beren Eker, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

BURSA HABER 13.01.2021 12:13:00 0
Bursa’nın minik yeteneği göğsümüzü kabarttı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 4 yaşındayken piyano çalmaya başlayarak katıldığı uluslararası organizasyonlarda büyük başarılar elde eden Beren Eker’i makamında ağırladı. Kasım 2016 yılında piyanoya başlayan minik Beren, ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her sene düzenlediği ‘Piyano Günleri’ne katıldı. Daha sonra İstanbul Pera Piyano Festivali’nde yer alan Beren, ilk derecesini 2020’de 7 yaşında katıldığı ‘Grand Prize Virtuose Paris’te 1’incilikle elde etti. Türkiye’de bu yaşta bu ödülü alan ilk çocuk olma başarısını gösteren Beren, Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ile eğitmeni Elena Çekiç’in ortaklaşa düzenlediği ‘Piyano Günleri’nde Amerika’dan gelen New York Konservatuar Başkanı Prof. Tamara Poddunbaya karşısında performans sergiledi. Ardından davet aldığı İspanya’da 3’üncülük alan minik Beren, öğretmeninin yönlendirmesiyle 9 Ocak 2021’de ‘ABD Golden Classic Music’ yarışmasına katılarak 8 yaşa kadar olan kategoride 1’incilik elde etti.

Beren’in annesi, babası ve piyano eğitmeni Elena Çekiç’in de yer aldığı ziyarette, Başkan Alinur Aktaş küçük yaşına rağmen büyük başarılar elde eden Beren ile büyük gurur duyduklarını söyledi. Başkan Aktaş, “Beren 8 yaşında olmasına rağmen kısa süreye çok önemli başarılar sığdırmış. Bunlar gerçekten özel başarılar. Beren’in çok daha büyük işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Kendisini ödüllendirmek, ailesi ve eğitmeniyle tanışmak istedik. Anne ve babasına böyle bir evlat yetiştirdikleri için, Elena Hoca’ya da emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Pandemi sonrası da Beren’i Bursalı müzikseverlerle buluşturacağız. Canlı performansla piyango resitali yaşatacak. Beren’i kutluyorum” dedi.

2016 yılında piyano çalmaya başlayan Beren, müziği severek yaptığını, elde ettiği başarılarla çok mutlu olduğunu söyledi. Eğitmen Elena Çekiç, Beren’in çok yetenekli olduğunu ve son 3 senedir çok sıkı çalıştıklarını anlatarak çok daha fazla başarı elde edeceğine inandığını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş tarafından Beren’e, ailesi ve eğitmenine hediye takdim edildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Yükleniyor

loading