Bursa’nın ‘suskun adam’ı 35 yıldır konuşmuyor

BURSA’da Suat Tek (42), 7 yaşından itibaren okul ve askerlik hayatı dışında kimseyle konuşmadı.

BURSA HABER 4.03.2021 11:04:00 0
Bursa’nın ‘suskun adam’ı 35 yıldır konuşmuyor

 35 yıllık sessizliğiyle ‘suskun adam’ lakabı takılan Tek’in konuşmama nedenini ise hiçbir doktor çözemedi. Yazarak iletişim kuran Tek, nikahındaki ‘evet’ cevabını da kağıda yazarak, verdi.

Mustafakemalpaşa ilçesi kırsal Koşuboğazı Mahallesi’nde yaşayan Suat Tek, 7 yaşından itibaren okul ve askerlik dışında kimseyle konuşmadı. Bu iki dönem dışında kimseye tek kelime etmeyen Tek, çevresinde ‘suskun adam’ olarak anılmaya başlandı. Sorulan sorulara cep telefonuna yazarak cevap veren Tek, nikah töreninde de ‘evet’ yanıtını kağıda yazarak, verdi. Akraba ve arkadaşları, Tek’i çocukluğundan beri konuşturmaya çalışsa da başarılı olamadı. Babası Rıdvan Tek’in, konuşması için çok sayıda doktora götürdüğü ancak sonuç alamadığı Suat Tek, konuşmama nedenini yazarak 'bilinçaltı' diye yanıtlıyor. 

‘AİLEMLE İLETİŞİMİ YAZIYLA KURUYORUM’

Geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Suat Tek, sorulan sorular üzerine yazarak, “Yedi yaşından beri konuşmuyorum. Beynimle ilgili bilinçaltı bir olay. Ailemle iletişimi yazıyla kuruyorum. Arkadaşlarım normal karşılıyorlar. En son askerde konuştum. Evlenirken yazıyla ‘evet’ dedim” cevabını verdi.

‘DOKTORLAR ÇÖZÜM BULAMADI’

Oğlunun 7 yaşında sustuğunu belirten baba Rıdvan Tek, “Kendi kendine bıraktık. Çözüm için doktorlara başvurduk. Ancak bir çözüm bulunamadı. Okulda konuşuyordu, dışarı çıkınca kimseyle konuşmadı” dedi.

‘BU BİR EKSİKLİK DEĞİL, BÜYÜK BİR GÜZELLİKTİR’

Suat Tek’in mahallede çok sevildiğini söyleyen Koşuboğazı Mahalle Muhtarı Hikmet Alpay, “Suat kardeşimiz köyümüzün gülü ve çiçeğidir. Böyle bir sıkıntısı tezahür etti. Tıbben çözümünü araştırdık. Ama bir türlü çözemedik. Bunun bilinçaltıyla ilgili olduğunu söyledi. Bununla doğal olarak yaşamayı da öğrendi. Bu bir eksiklik değil bize göre büyük bir güzelliktir. Sonuçta çok eksikliği olan insanlar da var. Suat bize bu yaşamından mutlu olduğunu söyledi ve biz de bu görüşüne saygı duyduk” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Bursa’da hastane yemekhanesinde yangın paniği

Bursa beyaza büründü: Sabah saatlerinde kar sürprizi

Gürsu’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Yenişehir Belediyesi’nden can dostlara dev yatırım

AK Parti’den Erdoğan’a doğum günü jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72. doğum günü! Siyasilerden kutlama mesajları geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Kabe’de Hacılar” ilahisine tebrik

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Yükleniyor