Bursa'nın uzay merkezi GUHEM ziyaretçilerini büyülüyor

Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın en büyük uzay ve havacılık eğitim merkezi olan GUHEM, bilim ve teknoloji tutkunlarına interaktif deneyimlerle dolu bir keşif sunuyor.

BURSA HABER 20.11.2024 12:05:00 0
Bursa

 

Türkiye’nin İlk ve Avrupa’nın En Büyük Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi: GUHEM

Bursa’nın bilim ve teknoloji alanındaki gurur projelerinden biri olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olarak dikkat çekiyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğiyle hayata geçirilen GUHEM, her yaştan ziyaretçiye interaktif bir deneyim sunarak, bilim ve teknoloji tutkunlarını buluşturuyor.

 

 

13 Bin Metrekarelik Dev Bir Eğitim Merkezi
Modern mimarisiyle Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer alan GUHEM, 13 bin metrekarelik kapalı alanında geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. İki katlı sergi alanında uzay ve havacılık temalı 150’den fazla interaktif düzenek, uçuş simülatörleri, atmosfer olaylarını keşfetme deneyimleri ve uzay araştırmalarına dair birçok bilgi yer alırken ziyaretçiler, merkezde hem eğleniyor hem de öğreniyor.

 

 

Milli Uzay Programı ile Uyumluluk
GUHEM, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’na katkı sunan bir eğitim ve farkındalık merkezi olmayı amaçlıyor. Çocuklar ve gençler için düzenlenen atölyeler, eğitim programları ve etkinliklerle bilimsel merakı teşvik eden merkez, havacılık ve uzay teknolojileri alanında ulusal düzeyde bilgi ve beceri geliştirmeye yönelik bir altyapı sunuyor.

 

 

Uluslararası Standartlarda Bir Vizyon Projesi
GUHEM, sadece bir eğitim merkezi değil, aynı zamanda Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki uluslararası vizyonunu yansıtan bir proje olarak öne çıkıyor. Merkezin sürdürülebilirlik ilkeleriyle tasarlanan binası, hem mimari hem de işlevsel anlamda dünya standartlarını karşılıyor. Uzay ve havacılık sektöründe Türkiye’nin global rekabet gücünü artırmayı hedefleyen merkez, bilim ve teknoloji turizminin de önemli bir parçası haline gelmiş durumda.

 

 

GUHEM Ziyaretçilerini Bekliyor
Bilime olan merakı artırmayı ve gençleri bu alanda daha fazla teşvik etmeyi hedefleyen GUHEM, yılın her günü bilim ve teknolojiye adım atmak isteyen ziyaretçilere kapılarını açıyor. Aileler, okullar ve bilim tutkunları için ilham verici bir deneyim sunan merkez, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırım olarak büyük bir öneme sahip.

 

 

 

GUHEM Ziyaretçileri Gezilerinden Büyük Keyif Aldı

GUHEM’i ziyater eden öğrencilerin yorumları :

“İlk defa geldim ve bir daha ailemle gelmeyi düşünüyorum. Kardeşlerimin de burayı görmesini istiyorum. Çok güzel bir geziydi, çok şey öğrendim ve çok eğlenceliydi. GUHEM, uzayla ilgili yeni bilgiler kazandırdı. Gerçekten çok güzel şeyler gördüm ve öğrendim. Ayrıca, çok esaslı bir mekik uçuşu gerçekleşti, bu da çok güzeldi” 

 “Havacılıkla ilgili daha farklı şeyler öğrendim. Türk uydularını ve dünyaya dair bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. Gerçekten çok iyi geçti, güzeldi” 

"Gezegenlerle alakalı birçok şey öğrendik. Bazı arkadaşlarımız, astronotların neler yaşadığını deneyimledi. Ayrıca, bazı arkadaşlarımız uçak uçurdu ve havacılıkla ilgili ilk insanın nasıl uçtuğunu, kuşlarla ilgili pek çok bilgiyi öğrendik. Deneylerle desteklenen birçok şey vardı, onları denedik. Çok güzeldi" 

Bir veli ise, "Çocuğumuzu hem eğlenmesi hem de bir şeyler öğrenmesi için getirdik. Çocuklar için gerçekten çok farklı bir yer olduğunu düşünüyorum çünkü geleceğin çocukları uzaya çok meraklı. Bence harika bir yer olmuş" diye ifade etti.

 

 

 

 

Muhabir: Ahsen HASDEMİR
Kameraman: Muhammed İMREK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Fetih söyleşileri Yıldırım'da

Putin’e Gazze Barış Kurulu daveti

Muş'ta kar kalınlığı 60 santimetre: 350 köy yolu kapandı

İspanya'da tren kazası: 39 kişi hayatını kaybetti

Kestel’de karne hediyesi: Alaçam Kar Festivali

Bursa’da uyuşturucu ticareti yapmaktan aranan 3 hükümlü yakalandı

Pınar Erbaş işten çıkarılmasına sessiz kalmadı

Bursa'da direksiyon dersinde talihsiz kaza anı kamerada

‘Kız meselesi’ nedeniyle kuzenini yaraladı

Atlas Çağlayan’ın annesini tehdit eden 4 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Suriye ve Gazze başlıkları öne çıkıyor

Şoförler Ahmet Çakır ile yola devam dedi

Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Mia Haber yayın ağını genişletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Yükleniyor