Bursaspor, Eskişehirspor'a konuk oluyor

TFF 1’inci Lig’in hedefsiz kalan iki ekibi Eskişehirspor ve Bursaspor, 33’üncü haftanın açılış mücadelesinde kozlarını paylaşacak.

Bursaspor 30.04.2021 10:31:00 0
Bursaspor, Eskişehirspor

TFF 1’inci Lig’in 33’üncü hafta mücadelesinde Bursaspor, Eskişehirspor’un konuğu olacak. Yarın, Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma, saat 13.30’da başlayacak. Geçtiğimiz haftalarda Eskişehirspor’un ligden düşmesi kesinleşirken, kırmızı siyahlılar 8 puan ile son basamakta yer alıyor. Bursaspor’un da Play-Off iddiası, haftalar önce son bulurken; yeşil beyazlılar da haftaya, 43 puan ile 10. sırada giriyor.

İki ekip daha önce resmi mücadelelerde 77 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 29’unu Bursaspor kazanırken, Eskişehirspor ise 23 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Taraflar, 25 randevuda ise beraberliğe razı oldu. Eskişehir’de oynanan 37 maçın 19’unda ise ev sahibi ekip galibiyete uzanırken; Bursaspor deplasmanda yalnızca 6 galibiyet elde edebildi. Buradaki diğer 12 randevudan da taraflar, eşitlikle sahadan ayrıldı.

Ligdeki istikrarsızlığıyla ön planda olan her iki ekip de, son haftalarda düşüşe geçti. Bursaspor ligde oynadığı son 5 maçın 4’ünde mağlubiyet yüzü gördü. Yeşil beyazlılar; son 14 lig karşılaşmasında da yalnızca 4 galibiyet alırken, bir kez berabere kaldı ve rakiplerine 9 kez kaybetti. Bu düşüş sonrası, Bursa ekibi ilk yarıda iddiasını koruduğu Play-Off hattından git gide uzaklaşarak, ligin son haftalarına hedefsiz bir şekilde giriş yaptı.

Mali kriz ile boğuşan ve kulüp tarihinin en zor günlerini yaşayan Eskişehirspor ise, ligde bu haftaya dek oynadığı 32 maçta sadece tek bir galibiyet alabildi. Tıpkı Bursaspor gibi, genç ve altyapı oyuncularına ağırlık vererek kadro oluşturan Eskişehir ekibi, son 5 maçını da kaybetti. Ayrıca, son 10 maçından da yalnızca 1 puan çıkarabilen Eskişehir temsilcisi, son 5 maçta kalesinde toplam 21 gol gördü.

Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan karşılaşmada ise gülen taraf 2-1’lik sonuç ile Bursaspor olmuştu.

 

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

Yükleniyor