Tarih: 03.10.2024 12:41

Bursaspor taraftarına kötü haber

Facebook Twitter Linked-in

Bursaspor’un Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir’de oynayacağı lig maçına, güvenlik gerekçesiyle Bursaspor taraftarı alınmayacak. Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Düzce’de yaşanan olaylar ve Eskişehir-Bursa arasındaki yakın mesafe nedeniyle böyle bir kararın alındığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir Valiliği’nin 2 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği güvenlik toplantısında, Osmangazi Üniversitesi Sahasında oynanacak olan Anadolu Üniversitesi-Bursaspor maçında, geçmişte Eskişehirspor ve Bursaspor taraftarları arasında yaşanan gerginliklerin dikkate alındığını ifade etti. Özellikle, Düzce’de oynanan Düzcespor-Bursaspor maçında Bursaspor taraftarının kontenjanı aşarak çok sayıda taraftarla Düzce’ye gitmesi sonrasında istenmeyen olayların yaşandığına dikkat çekildi.

Bu durumun, Eskişehir ile Bursa'nın sınır komşusu olması nedeniyle benzer olayların Eskişehir'de de yaşanabileceği endişesi doğurduğu ve bu nedenle Bursaspor taraftarının Anadolu Üniversitesi maçına alınmaması kararı verildiği açıklandı. Ayrıca, yasağa uymayarak maça gitmek isteyen taraftar gruplarının Eskişehir iline girişine izin verilmeyeceği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, Bursaspor taraftarlarının mağdur olmaması adına bu kararın kulübe ve ilgili mercilere tebliğ edildiğini duyurdu.

Bursaspor taraftarının, 5 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan bu önemli karşılaşmayı tribünden izleyemeyecek olması, camiada üzüntü yarattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —