Bursa'ya bir Avrupa şampiyonluğu daha

Aysel Özgan, İspanya'da 10 Metre havalı tabanca P2 (SH1) kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu

BURSA HABER 4.06.2024 12:51:00 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün milli sporcusu Aysel Özgan, İspanya'nın Granada kentinde 30 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Para Atıcılık Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 10 metre havalı tabanca P2 (SH1) kategorisinde mücadele eden Aysel Özgan, tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

Bu başarı ile Aysel Özgan, daha önce dünya rekoru kırarak şampiyon olan ve bu kategoride zirveye çıkan ilk Türk kadın sporcu olma ünvanını da perçinlemiş oldu.

Elemeleri Dördüncü Tamamladı, Finalde Zirveye Çıktı

Şampiyonada elemeleri dördüncü sırada tamamlayan Aysel Özgan, final atışlarında ise tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Büyükşehir Belediyesporlu Aysel Özgan, final atışlarında 234,9 puanla altın madalyanın sahibi oldu.

Paris 2024'e Katılma Hakkı Kazanmıştı

Daha önce 2008, 2012, 2016 ve 2020 Paralimpik Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Aysel Özgan, bu başarısıyla 2024 Paris Paralimpik Olimpiyat Oyunları'na da katılma hakkı kazanmıştı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanından Tebrik Mesajı

Aysel Özgan'ın kazandığı başarıdan dolayı büyük bir mutluluk duyan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Muhammet Aydın, "Kulübümüz sporcularının hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri dereceler bizleri gururlandırıyor. Sporcumuz Aysel Özgan'ı kazandığı başarı nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

Aysel Özgan kimdir?

Aysel Özgan, 1975 yılında Bursa'da doğdu. 2004 yılında geçirdiği bir kaza sonucu sol kolunu kaybetti. Engelliler sporuna yönelen Özgan, 2008 yılında Pekin Paralimpik Oyunları'nda milli formayı giydi. 2012 Londra, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda da mücadele eden Özgan, birçok ulusal ve uluslararası şampiyonluk kazandı.

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Osmangazi Belediyesi’nde 2026 planlaması

Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Yükleniyor