Bursa'ya bir Avrupa şampiyonluğu daha

Aysel Özgan, İspanya'da 10 Metre havalı tabanca P2 (SH1) kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu

Bursa
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 4.06.2024 12:51:00 0

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün milli sporcusu Aysel Özgan, İspanya'nın Granada kentinde 30 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Para Atıcılık Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 10 metre havalı tabanca P2 (SH1) kategorisinde mücadele eden Aysel Özgan, tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

Bu başarı ile Aysel Özgan, daha önce dünya rekoru kırarak şampiyon olan ve bu kategoride zirveye çıkan ilk Türk kadın sporcu olma ünvanını da perçinlemiş oldu.

Elemeleri Dördüncü Tamamladı, Finalde Zirveye Çıktı

Şampiyonada elemeleri dördüncü sırada tamamlayan Aysel Özgan, final atışlarında ise tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Büyükşehir Belediyesporlu Aysel Özgan, final atışlarında 234,9 puanla altın madalyanın sahibi oldu.

Paris 2024'e Katılma Hakkı Kazanmıştı

Daha önce 2008, 2012, 2016 ve 2020 Paralimpik Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Aysel Özgan, bu başarısıyla 2024 Paris Paralimpik Olimpiyat Oyunları'na da katılma hakkı kazanmıştı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanından Tebrik Mesajı

Aysel Özgan'ın kazandığı başarıdan dolayı büyük bir mutluluk duyan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Muhammet Aydın, "Kulübümüz sporcularının hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri dereceler bizleri gururlandırıyor. Sporcumuz Aysel Özgan'ı kazandığı başarı nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

Aysel Özgan kimdir?

Aysel Özgan, 1975 yılında Bursa'da doğdu. 2004 yılında geçirdiği bir kaza sonucu sol kolunu kaybetti. Engelliler sporuna yönelen Özgan, 2008 yılında Pekin Paralimpik Oyunları'nda milli formayı giydi. 2012 Londra, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda da mücadele eden Özgan, birçok ulusal ve uluslararası şampiyonluk kazandı.