Bursa’ya Dev Bir Yatırım Daha! Türkiye’nin ilk batarya fabrikası açılacak

Türkiye’nin ilk batarya fabrikasının inşasına Bursa’nın Gemlik ilçesinde başlanıyor. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

TEKNOLOJİ 23.04.2023 11:53:00 0
Bursa’ya Dev Bir Yatırım Daha! Türkiye’nin ilk batarya fabrikası açılacak

Türkiye’nin ilk batarya fabrikasının inşasına Bursa’nın Gemlik ilçesinde başlanıyor. Türkiye'nin küresel mobilitemarkası Togg ile Çinli enerji devi Farasis ortaklığında enerji depoloma çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için yarın inşaat başlangıç töreni düzenlenecek. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanda katılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’unGemlik’teki üretim üssünde seri üretime geçmesinin ardından Bursa’ya yatırımların sürdüğünü ifade ederek “Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temellerini atacağız. Bu teknoloji, Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracak. Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. İstihdam anlamında da Bursa'ya ve Türkiye'ye önemli bir getirisi olacak.” dedi.

 TÜRKİYE İÇİN KRİTİK ADIM

 Türkiye, global anlamda otomotiv sektöründeki değişim ve dönüşümü yakalayacak önemli adımlar atıyor. Togg’un T10X modelinin seri üretim bandından indirilerek Türkiye’nin caddelerinde boy göstermesinin ardından kritik bir adım da elektrikli araçların en önemli komponentlerinden biri olan batarya konusunda atılıyor.

 BATARYA GELİŞTİRME VE ÜRETİM KAMPÜSÜ

 Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin Gemlik’teki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün inşaat başlangıç töreni, yarın saat 14.00’te başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı tören ile batarya üretimi alanında stratejik bir kilometre taşı aşılmış olacak.

 TÜRKİYE YÜZYILININ NİŞANESİ

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Bursa’ya yönelik yatırımların sürdüğünü ifade ederek “Sayın Cumhurbaşkanımız pazartesi günü Bursa'yı ve Gemlik'i ziyaret edecek. Türkiye'nin çok önemli bir yatırımının daha temelini atacağız. 'Türkiye Yüzyılı'nın başka bir nişanesinin temelini atacağız. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temellerini atacağız.” dedi.

 EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI

 Bu yatırım için Togg ile Farasis’in bir araya geldiğini ifade eden Bakan Varank, “Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temellerini atacağız. Bu teknoloji, Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracak. Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. İstihdam anlamında da Bursa'ya ve Türkiye'ye önemli bir getirisi olacak.” diye konuştu.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

 Bakan Varank, katma değerli üretimin, katma değerli kalkınmanın anahtarının, bu tip yatırımlardan geçtiği kaydederek “Şimdiye kadar olduğu gibi de, bundan sonra da bu yatırımlara devam edeceğiz. Bursa gibi önemli bir sanayi şehri, bu yatırımlardan da nasibini fazlasıyla alacak. Burada yaptığımız yatırımlar sadece bu şehri değil tüm Türkiye'yi kalkındıracak.” dedi.

 BATARYA HÜCRELERİ ÜRETİLECEK

 Togg’un Gemlik'teki üretim üssünün yanında 607 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Hücre, modül ve paket üretimlerinin yapılacağı kampüste son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretilecek.

 ENTEGRE ENERJİ DEPOLAMA MERKEZİ

 Türkiye, Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü ile bu alanda Avrupa ve Orta Doğu’nun önemli bir entegre enerji depolama merkezi haline gelecek. Böylece Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak.

 FİKRİ MÜLKİYETİ SİRO’DA

 2031 yılı itibarıyla üretim kapasitesi yıllık 20 GWs'e ulaşacak olan Siro, geliştirdiği tüm ürün ve çözümlerin fikri mülkiyetine sahip olacak. Siro, Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelere de endüstriyel uygulamalar, deniz taşıtları, yenilenebilir enerji için sabit enerji depolama hizmetleri verecek.


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor