BURTARIM 2024 fuarı başladı

Bursa 21. Uluslararası Tarım Fuarı, 200'den fazla firmayı bir araya getiriyor.

BURSA HABER 9.10.2024 10:04:00 0

BURTARIM 2024 fuarı başladı

Bursa 21. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 16. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı (BURTARIM 2024) kapılarını açtı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ile Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliğiyle TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılışı yapıldı.

Açılışa katılan protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından, stantları gezerek firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Ulusal ve uluslararası 200'den fazla firmayı bir araya getiren fuarlarda, tarımsal mekanizasyon, sulama teknolojileri, sera sistemleri, hayvancılık ekipmanları ve organik tarım gibi geniş bir yelpazede ürünler sergileniyor.

200 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuarlara, başta Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Irak, Kazakistan, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Türkmenistan, Mısır, Sudan ve Cezayir olmak üzere birçok ülkeden profesyonel ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Uluslararası işbirliklerinin kurulması beklenen iki fuar, 12 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

"Fuarın Türk tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz"

TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, açılışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bursa Tarım Fuarı'nın 21 yıldır aralıksız devam eden sektörün en önemli fuarlarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından ziyaretçilerin ilk saatlerden itibaren fuara büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Ersözlü, "Fuar, Marmara Havzası'nın çok kuvvetli olması nedeniyle çok önemsenir bir hale geldi. Son güne kadar yoğun bir şekilde Türk tarım sektörünün ticaretine ve ihracatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Fuarın ilk saatlerden itibaren önemli bağlantılar yapıldığını duyduk, bu bizi çok mutlu etti." diye konuştu.

Ersözlü, tarımsal mekanizasyon ağırlıklı ilaçlama, gübreleme, hasat makinaları, fide, fidan, tohumculuk ve hayvancılık ekipmanları, traktörler, biçerdöverler ve iş makinelerinin fuarda yerini aldığını bildirdi.

Traktörlerde, 250 bin liradan 24 milyon liraya kadar geniş bir yelpazede ürünlerin tanıtıldığını anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:

"Her keseye ve bütçeye uygun makineler, malzemeler, ekipmanlar, traktörler fuarda sergileniyor. Türkiye'nin her tarafından ziyaretçi bekliyoruz. Aynı zamanda 30 ülkeden ziyaretçilerimiz var. İlk saatlerden itibaren gelmeye başladılar. Afrika'dan, Asya Pasifik ülkelerinden, Orta Doğu'dan, Körfez ülkelerinden ziyaretçilerimiz var. Avrupa Birliği ülkelerinden özellikle de Doğu Avrupa tarafından önemli alıcılar olduğunu görüyoruz. Eğer bu şekilde giderse güzel bir fuara hep birlikte ev sahipliği yapmış olacağız. İnşallah geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da herkesin yüzünü güldüren bir fuar olarak kapatırız."

TARMAKBİR Genel Sekreteri Selami İleri de Konya, İzmir ve Bursa'nın Türkiye'deki başlıca tarım makinesi fuarları arasında yer aldığını belirtti.

Bursa'daki tarım ve hayvancılık fuarlarının çiftçi ziyareti bakımından son derece hareketli geçtiğini ifade eden İleri, "Yurt dışındaki fuarlar bu kadar hacimli olmuyor. Türkiye'de çiftçi sayısının 2 milyondan fazla olması, fuarlara yansıyor. Bir de bizim fuarlara özel bir gelenek var. Fuarlarımız, yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin sergilendiği, bayilerimizin çiftçilerimizle buluştuğumuz bir platform. Çiftçiler makineleri ve fiyatları karşılaştırıyor, ona göre bir karar veriliyor. Dolayısıyla fuarın böylesine kalabalık geçmesinde önemli sebeplerden biri de bu." diye konuştu.

Bursa'da sel vurdu, sebze ateş pahası oldu!

Osmangazi’de depoda yangın paniği

İŞKUR haritayı güncelledi: En çok aranan meslekler ortaya çıktı!

Bursa trafiğinde kalp ısıtan an

Yeşil beyazlılar Isparta’ya kilitlendi: Hedef net: 3 puan!

Bursa'da yüksek hız ve hatalı dönüş kazayı getirdi!

Büyükşehir’den tarihe vefa

Bursa'da otobüsün arkasına tutunan çocuklar yürekleri ağza getirdi

Osmangazi Belediyesi’nden ramazan öncesi 136 mahalleye erzak desteği

Bursa’da kayıp genç kızdan sevindiren haber

Nilüfer’de “pırıl pırıl kent” hedefi konuşuldu

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Mustafa Er: Sahada disiplinli ve güçlü bir Bursaspor olacak

İnegöl’de kaçan sürücü kameralardan yakalandı

Büyükşehir’den Çalı Yolu’na modern dokunuş

Yükleniyor