BURULAŞ'ta "Temsilci Kim?" sorusuna cezai karşılık!

Bursa Hakimiyet'in haberine göre, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli’nin sosyal medya paylaşımına eleştirel bir yorum yazan güvenlik görevlisi Ayşe Çakır, işinden çıkarıldı.

BURSA HABER 6.11.2024 10:34:00 0
BURULAŞ

"Personelin Zorluklarını Konuştuk"

Fahrettin Beşli, BURULAŞ İşgörenler Konseyi’nin beşinci toplantısıyla ilgili sosyal medya paylaşımında, çeşitli birimlerdeki çalışanların ihtiyaç ve taleplerini görüştüklerini belirtti. Toplantıda güvenlik personelinin karşılaştığı zorluklar gibi konuların ele alındığını ifade eden Beşli, "Bünyemizdeki her birimin çalışanları tarafından belirlenen temsilcilerle; ayda bir kez biraraya gelip, günlük hizmet konularımızı sürdürürken, ekip arkadaşlarımızın gözden kaçırabileceğimiz ihtiyaç ve tespitlerini değerlendiriyoruz. İlgili birim yöneticilerimizin de iştirak edip, soruları yanıtladıkları ve notlarını aldıkları bu toplantımızda, RS tren sürücülerinin yeni üniformlarının şeklini, güvenlik personelimizin görev esnasında maruz kaldıkları zorlukları, otobüs şoförlerimizin son günlerdeki yoğun tempolu çalışmaları, personelin günlük hizmetlerinde ve idari işlerde daha fazla yazılım devreye alınmasını ve temsilcilerin benzer konulardaki tespitlerini konuştuk." ifadelerini kullandı.

 

"Temsilci Kim, Konular Ne? Haberdar Değiliz"

Beşli’nin bu paylaşımına güvenlik görevlisi Ayşe Çakır, "Toplantıya katılan temsilcilerden ilgili birimlerin haberi olduğunu düşünüyor musunuz? Şahsen ben güvenlik birimindeyim. Katılan temsilci arkadaşımızdan haberim yok. Hangi konuyu iletti ya da hangi konular tartışıldı? Sonuç olarak dönüş yok...” şeklinde yorum yaparak sürece dair eleştirisini dile getirdi.


Ayşe Çakır’ın bu yorumu üzerine BURULAŞ İnsan Kaynakları, Çakır’dan savunma talep etti. Tutanakta, Çakır’ın yorumu aşağılayıcı olarak nitelendirildi ve İş Kanunu gereği yazılı savunma yapması istendi. Çakır ise savunmasında, yorumunu kuruma değil, Beşli’nin kişisel hesabına yaptığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.
 

Savunma tutanağında şu ifadeler yer aldı:

"26.10.2024 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden çalıştığınız kurumu lekeyici ve çirki ifadelerle yorumlarda bulunup aynı zamanda BURULAŞ yöneticilerine aşağılayıcı ifadeler kullandığınızdan dolayı savunmanız alınmak üzere ilgili tutanak düzenlenmiştir. 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 109. Maddesi uyarınca iş bu yazı örneğini tebellüğ ederek 31.10.2024 tarihine kadar aşağıdaki boş alana gerekirse ek kağıt kullanarak savunma yapmanız gerekmektedir. Savunmanızı ayrıca belgelendirmenizi/ispatlamanızı, gerekirse şahitlerinizi, aksi halde savunmanın soyut kalacağı ve bahaneden öteye gitmeyeceğini peşinen bildiririz. "

 

Çakır ise savunma yazısında,


"Yorumumdaki paylaştığım hesabı kurumumun sosyal medya hesabına yapmadığımı Sayın Genel Müdürümüz Fahrettin Beşli'nin kendi hesabuına yaptığımı üstüne basarak belirtmek isterim. Üzerime atılan bu çirkin ifadeleri kabul etmiyorum. Disiplin kuruluna çıkarılma kararının arkasındaki düşündüğünüz farklı sebepleri ve displin kuruluna sevk edildiğimin günü ve saati davet edilme evrağını ya da mesaj olarak tarafıma ibraz edilmesini arz ve rica ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BURSA HAKİMİYET

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Yükleniyor