BURULAŞ'ta "Temsilci Kim?" sorusuna cezai karşılık!

Bursa Hakimiyet'in haberine göre, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli’nin sosyal medya paylaşımına eleştirel bir yorum yazan güvenlik görevlisi Ayşe Çakır, işinden çıkarıldı.

BURSA HABER 6.11.2024 10:34:00 0
BURULAŞ

"Personelin Zorluklarını Konuştuk"

Fahrettin Beşli, BURULAŞ İşgörenler Konseyi’nin beşinci toplantısıyla ilgili sosyal medya paylaşımında, çeşitli birimlerdeki çalışanların ihtiyaç ve taleplerini görüştüklerini belirtti. Toplantıda güvenlik personelinin karşılaştığı zorluklar gibi konuların ele alındığını ifade eden Beşli, "Bünyemizdeki her birimin çalışanları tarafından belirlenen temsilcilerle; ayda bir kez biraraya gelip, günlük hizmet konularımızı sürdürürken, ekip arkadaşlarımızın gözden kaçırabileceğimiz ihtiyaç ve tespitlerini değerlendiriyoruz. İlgili birim yöneticilerimizin de iştirak edip, soruları yanıtladıkları ve notlarını aldıkları bu toplantımızda, RS tren sürücülerinin yeni üniformlarının şeklini, güvenlik personelimizin görev esnasında maruz kaldıkları zorlukları, otobüs şoförlerimizin son günlerdeki yoğun tempolu çalışmaları, personelin günlük hizmetlerinde ve idari işlerde daha fazla yazılım devreye alınmasını ve temsilcilerin benzer konulardaki tespitlerini konuştuk." ifadelerini kullandı.

 

"Temsilci Kim, Konular Ne? Haberdar Değiliz"

Beşli’nin bu paylaşımına güvenlik görevlisi Ayşe Çakır, "Toplantıya katılan temsilcilerden ilgili birimlerin haberi olduğunu düşünüyor musunuz? Şahsen ben güvenlik birimindeyim. Katılan temsilci arkadaşımızdan haberim yok. Hangi konuyu iletti ya da hangi konular tartışıldı? Sonuç olarak dönüş yok...” şeklinde yorum yaparak sürece dair eleştirisini dile getirdi.


Ayşe Çakır’ın bu yorumu üzerine BURULAŞ İnsan Kaynakları, Çakır’dan savunma talep etti. Tutanakta, Çakır’ın yorumu aşağılayıcı olarak nitelendirildi ve İş Kanunu gereği yazılı savunma yapması istendi. Çakır ise savunmasında, yorumunu kuruma değil, Beşli’nin kişisel hesabına yaptığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.
 

Savunma tutanağında şu ifadeler yer aldı:

"26.10.2024 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden çalıştığınız kurumu lekeyici ve çirki ifadelerle yorumlarda bulunup aynı zamanda BURULAŞ yöneticilerine aşağılayıcı ifadeler kullandığınızdan dolayı savunmanız alınmak üzere ilgili tutanak düzenlenmiştir. 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 109. Maddesi uyarınca iş bu yazı örneğini tebellüğ ederek 31.10.2024 tarihine kadar aşağıdaki boş alana gerekirse ek kağıt kullanarak savunma yapmanız gerekmektedir. Savunmanızı ayrıca belgelendirmenizi/ispatlamanızı, gerekirse şahitlerinizi, aksi halde savunmanın soyut kalacağı ve bahaneden öteye gitmeyeceğini peşinen bildiririz. "

 

Çakır ise savunma yazısında,


"Yorumumdaki paylaştığım hesabı kurumumun sosyal medya hesabına yapmadığımı Sayın Genel Müdürümüz Fahrettin Beşli'nin kendi hesabuına yaptığımı üstüne basarak belirtmek isterim. Üzerime atılan bu çirkin ifadeleri kabul etmiyorum. Disiplin kuruluna çıkarılma kararının arkasındaki düşündüğünüz farklı sebepleri ve displin kuruluna sevk edildiğimin günü ve saati davet edilme evrağını ya da mesaj olarak tarafıma ibraz edilmesini arz ve rica ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BURSA HAKİMİYET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Yükleniyor