BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan aboneler, Resmi Gazete'de yayımlanan 7256 Sayılı Kanun ile vade tarihi 31 Ağustos 2020 ve öncesine ait borçları için yapılandırma fırsatından yararlanabilecek.

EKONOMİ 27.11.2020 15:17:00 0
BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı

Peşin ödemelerde yüzde 90’a varan gecikme faizinde indirim sağlayan kanun, ayrıca 18 aya kadar da taksit imkanı sunuyor.

Söz konusu kanun ile BUSKİ’ye ait borçların yapılandırılarak ödenmesinde, aboneler için kaçırılmaması gereken önemli fırsatlar sunulurken,  su ve atıksu bedeli alacakları, harcamalara katılma payı alacakları (HKP), cezalar (Hasar bedeli ve kaçak su zabıt varakası) ve kaynak suları kiralama bedelleri gibi borçlar peşin ve taksitlendirmek sureti ile ödenebilecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2020 tarihine kadar BUSKİ merkez ve ilçe şube müdürlüklerine, yasal takibe alınmış abonelerin ise Acemler - BUSKİ merkez birimlerine başvuruda bulunması gerekiyor.

Posta yoluyla da başvuru yapılabiliyor

Ayrıca vatandaşlar posta yoluyla da başvuruda bulunabilecekler. Yazılı olarak yapılan başvuruların taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi hâlinde postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi hâlinde ise tahsil dairesinin kayıtlarına intikal ettiği tarih başvuru tarihi olarak dikkate alınacak.

Yüzde 90 indirim imkanı

İlk vade tarihi olan 01 Şubat 2021 (31 Ocak 2021 tarihi Pazar gününe rastladığından) tarihine kadar ödemelerin peşin yapılması durumunda, (Yİ-ÜFE endeksi dikkate alınarak hesaplanacak tutardan) gecikme faizinde % 90’lık indirim, taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; gecikme faizinde %50’lik indirim imkanı sağlanacak. Yapılandırılan borçlar iki ayda bir ödeme periyoduyla 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit şeklinde ödenebilecek.

Bu kanuna göre ödenmesi gereken ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartıyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi hâlinde Kanun hükümlerinden yararlanmaya devam edilecek.

Ancak, ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmemesi ile bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi hâlinde, bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Başkan Burkay BTSO’nun yeni üyeleriyle bir araya geldi

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Yükleniyor