BUSMEK’le ‘fırsat eşitliği’

Sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla ağırlıklı olarak kadınların daha donanımlı ve birikimli hale gelmesine sağlayan BUSMEK, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyelerini ağırladı.

BURSA HABER 7.03.2021 13:43:00 0
BUSMEK’le ‘fırsat eşitliği’

Sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla ağırlıklı olarak kadınların daha donanımlı ve birikimli hale gelmesine sağlayan BUSMEK, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyelerini ağırladı.


Büyükşehir Belediye Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Mihribah Kocabıyık, komisyon üyeleri Ergül Aydın, Asiye Çalışkan, Serhat Savcı ve Ferit Gürsoy, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ve Muallimzade Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek BUSMEK’in faaliyetlerini yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Aynur Tezgör, BUSMEK Koordinatörü Eyüp Arda ve Umurbey İpek Üretim Sorumlusu Mehmet Ünal, gelen heyete yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Aynur Tezgör, KEFEK heyeti ile ortak istişarelerde bulunarak, BUSMEK ürünlerinin halk ile nasıl buluşacağını, piyasa ve pazar analizleri üzerine çalışmalar yapıldığını, e-ticaret kanallarının ve vergi muafiyetlerinin sağlanması üzerine stratejiler geliştirdiklerini aktardı. BUSMEK Koordinatörü Eyüp Arda ise yaptığı sunumda, BUSMEK’in kurulduğu günden bu yana yapılan yurt içi ve yurt dışı eğitim faaliyetleri, branş grupları, eğitim ve istihdam istatistikleri, kurs merkezleri, sınava hazırlık kurslarındaki yeni Raunt sistemi anlatıp, belediyeler ve eğitim kurumları içerisinde TS ISO 29990 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk kamu ve eğitim kurumunun BUSMEK olduğunu söyledi.
BUSMEK Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde ipek halı ve kumaşların kozadan başlayan serüvenleri de Mehmet Ünal tarafından heyete anlatıldı. İpek böceği, koza ve ipek iplerin özelliklerini, sağlık sektöründen, savunma sanayisine uzanan birçok sektörde nasıl kullanıldığı aktarıldı. İpek halıların desenleri ve bu desenlerin temalarının nasıl ortaya çıktığı da aşamalarıyla gösterildi.


Ardından Muallimzade Kültür Merkezi’ne geçen heyet burada da özel atölye çalışmalarını yakından izledi. Hüsnühat, tezhip, çeyiz ürünleri ve sedef atölyelerini dolaşan komisyon üyeleri, eski sandıklardan çıkan çeyizlerin nasıl onarılıp kullanılabilir hale getirildiğini ve doğal malzemeler ile yapılan takı ve kutuların nasıl üretildikleri hakkında bilgi aldılar.


KEFEK Başkanı Mihribah Kocabıyık, yapılan çalışmalar hakkında memnuniyetlerini dile getirerek Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Aynur Tezgör ve BUSMEK yöneticilerine teşekkür etti. Kocabıyık, ayrıca çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ürünlerin satışları hakkında, komisyon olarak kendilerinin de sunacakları raporlarla fayda sağlayabileceklerini ifade etti.

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

İnegöl’de kokoreççi önündeki cinayet: Güvenlik kamerasına yansıdı

BTSO’dan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için ortak vizyon toplantısı

İnegöl’de aile sağlığı yatırımı

Bursa’da üç ilçede su kesintisi

Bursa’da kriz hazırlığı

İlaç fiyatları değişti: Karar Resmi Gazete'de

TÜİK: Güven azaldı

Nilüfer’den altın zafer

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

Yükleniyor