BÜYÜK MİLLET MECLİSİ`NDE TARİHİ GÜN

AK PARTİ`Lİ 4 VEKİL SALONA BAŞÖRTÜLÜ OLARAK GİRDİ

BÜYÜK MİLLET MECLİSİ`NDE TARİHİ GÜN
GÜNDEM 31.10.2013 17:24:31 0


Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü olarak katıldı.
Genel Kurul toplanmadan 5 dakika önce salona ilk olarak AK Parti`li Samancı, ardından Kaçar ve Şahkulubey, başörtülü olarak girdi. Salona en son giren başörtülü milletvekili ise AK Parti`li Dalbudak oldu.
Başörtülü milletvekillerinin İlk ziyaretçileri ise Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oldu.
Milletvekillerini Meclis odasında ziyaret eden Destici`nin görüşmesi samimi bir ortamda gerçekleşti. Destici, milletvekillerine başörtüsü hediye etti. Milletvekilleri de Destici`ye zemzem suyu ile hurma ikram etti.
Meclis salonunda Bazı AK Parti`li milletvekilleri, başörtülü milletvekillerini tebrik ederek tokalaştı. Bir süre başörtülü milletvekilleriyle sohbet eden AK Parti`li milletvekilleri, hatıra fotoğrafı da çektirdi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis son derece vakar içinde bu konuda hanımefendilerinin kişisel tercihlerine saygı göstermelidir.? diye konuştu.
TBMM Genel Kurulu`nda başörtülü milletvekilleri ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce AK Parti sıralarından uzun süre alkış aldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Meclis?te `başörtüsü sebebiyle çatışma çıkacak` beklentilerinin milletvekilleri tarafından boşa çıkarıldığını söyledi.