Büyük Önder Atatürk bilimle anıldı

Osmangazi Belediyesi, Atatürk’ü ölüm yıldönümünde Seçköy Mahallesi’nde düzenlenen bilim etkinlikleriyle andı.

BURSA HABER 10.11.2024 14:14:00 0
Büyük Önder Atatürk bilimle anıldı

 

Osmangazi Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 86’ıncı yılında bilimle andı. ‘Köylerde Bilim Buluşmaları’ kapsamında Seçköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, “Bemin manevi mirasım ilim ve akıldır” diyen Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıkıldı.

 

 

Osmangazi Belediyesi’nin Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü iş birliğinde düzenlediği ‘Köylerde Bilim Buluşmaları’ Seçköy Mahallesi’nde soğuk havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşti. ‘Atatürk'ü Bilimle Anma’ temasıyla düzenlenen gökyüzü gözlemi ve bilim sohbetleri,  geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Seçköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Töre’nin anılması ile başladı. Atatürk ve bilim dolu saatlerin yaşatıldığı etkinlikte, Seçköy sakinlerine ve katılımcılara teleskopla Ay, Satürn ve Venüs gözlemi yaptırıldı. Yapılan gözlemin ardından bu köyde büyümüş olan dünyaca ünlü ressam İbrahim Balaban’ın Bursa’yı resmettiği ‘Kurtuluş Savaşı ve Devrimler’ isimli tablosu Sanat Eğitmeni Ayten Kösa Topçu tarafından anlatıldı.

 

 

‘Köylerde Bilim Buluşmaları’ etkinliği, Emekli Bürokrat Vedat Atacan’ın ‘Atatürk ve Bilim’ isimli sunumu ile devam etti. Kimya Mühendisi Tolga Diraz’ın 2024-2025 yıllarının önemli gök olaylarını anlatımının ardından, Amatör Astronom Tuğba Dalgın, takım yıldızları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Büyük Önder Mustafa Atatürk’ün manevi mirası ilimle anıldığı etkinliğe katılan Seçköy sakinleri ve katılımcılar, Atatürk ve bilim dolu bir gece yaşadı. 

 

 

“Atatürk’ü manevi mirası olan ilim ve akıl ile anıyoruz”

Osmangazi Belediyesi ve Bilim ve Astronomi Kulübü olarak her ay bilim buluşmaları etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkan, “Kasım ayında Seçköy Mahallesi’nde bir araya geldik. ‘Atatürk'ü Bilimle Anma’ temasıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, Atatürk’ü yasla anmak yerine onun manevi mirası olan ilim ve akıl ile anmak istedik. Toplumu bilimle buluşturmak istiyoruz. İnsanlara bilim sevgisini aşılamak istiyoruz.  Bu akşam teleskop gözlemi yaptık. Atatürk’ü bilimle andığımız temayla ilgili sunumlar gerçekleştirdik. Gökyüzünü tanıttık. Ay ve Satürn gözlemleriyle etkinliğimizi sonlandırdık” dedi.

 

 

 

Bursa’da fenomen ciğerciden duygulandıran iftar

Gemlik sahiline yeni kordon düzenlemesi

Galatasaray-Konyaspor maçındaki en tartışmalı pozisyona MHK Başkanı’ndan açıklama!

Hacivat-Karagöz gösterisine yoğun ilgi

Bursa’nın hangi ilçesine tarım cezaevi kuruluyor?

Mudanya’da gönüller aynı sofrada buluştu

Savunma sanayinin küresel buluşması 2027’de İstanbul’da

Avrupa Kupası’nda son 8’e Bursa damgası

Bursaspor ve Ankaragücü Bursa’da iftarda buluştu

Türkiye bu olayı konuşuyor...Bakan Gürlek'ten destek mesajı!

Bursa, yaşam kalitesinde 118’inci sırada

Pakistan’ın hava saldırısında 25 kişi öldü

Nilüfer'de MESEM ve çocuk işçiliği masaya yatırıldı

Yıldırım’da çocuklara tekne orucu iftarı

Kremlin’den sert mesaj: Hedef olur

Bursa’daki mahkeme SİDEMİR’i TMSF’ye bıraktı

Uraloğlu: Boğazlarda dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 700. yıl etkinliğinde tarih yolculuğu

Osmangazi’de aranan 2 hükümlü yakalandı

Mustafa Bozbey iftarı vatandaşlarla yaptı

2 bin 543 metrede Türk Bayrağı yenilendi

Yenişehir’de kuyumcuya silahlı soygun girişimi

Nilüfer’de ekmeğin içinden lastik çıktı

Usta oyuncu Ali Tutal’dan acı haber

Büyükşehir’den Ramazan’a özel kültür turu

Bursa’da minikler tiyatroyla buluştu

AK Parti Bursa’dan kararlılık vurgusu

Bursaspor’dan kritik deplasman galibiyeti

Yenişehir’e çevreci Cumartesi Pazarı geliyor

Keles’e ve Dağ ilçelerine cezaevi neden gerekli ?

Yükleniyor