Büyük Önder Atatürk bilimle anıldı

Osmangazi Belediyesi, Atatürk’ü ölüm yıldönümünde Seçköy Mahallesi’nde düzenlenen bilim etkinlikleriyle andı.

BURSA HABER 10.11.2024 14:14:00 0
Büyük Önder Atatürk bilimle anıldı

 

Osmangazi Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 86’ıncı yılında bilimle andı. ‘Köylerde Bilim Buluşmaları’ kapsamında Seçköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, “Bemin manevi mirasım ilim ve akıldır” diyen Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıkıldı.

 

 

Osmangazi Belediyesi’nin Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü iş birliğinde düzenlediği ‘Köylerde Bilim Buluşmaları’ Seçköy Mahallesi’nde soğuk havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşti. ‘Atatürk'ü Bilimle Anma’ temasıyla düzenlenen gökyüzü gözlemi ve bilim sohbetleri,  geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Seçköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Töre’nin anılması ile başladı. Atatürk ve bilim dolu saatlerin yaşatıldığı etkinlikte, Seçköy sakinlerine ve katılımcılara teleskopla Ay, Satürn ve Venüs gözlemi yaptırıldı. Yapılan gözlemin ardından bu köyde büyümüş olan dünyaca ünlü ressam İbrahim Balaban’ın Bursa’yı resmettiği ‘Kurtuluş Savaşı ve Devrimler’ isimli tablosu Sanat Eğitmeni Ayten Kösa Topçu tarafından anlatıldı.

 

 

‘Köylerde Bilim Buluşmaları’ etkinliği, Emekli Bürokrat Vedat Atacan’ın ‘Atatürk ve Bilim’ isimli sunumu ile devam etti. Kimya Mühendisi Tolga Diraz’ın 2024-2025 yıllarının önemli gök olaylarını anlatımının ardından, Amatör Astronom Tuğba Dalgın, takım yıldızları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Büyük Önder Mustafa Atatürk’ün manevi mirası ilimle anıldığı etkinliğe katılan Seçköy sakinleri ve katılımcılar, Atatürk ve bilim dolu bir gece yaşadı. 

 

 

“Atatürk’ü manevi mirası olan ilim ve akıl ile anıyoruz”

Osmangazi Belediyesi ve Bilim ve Astronomi Kulübü olarak her ay bilim buluşmaları etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkan, “Kasım ayında Seçköy Mahallesi’nde bir araya geldik. ‘Atatürk'ü Bilimle Anma’ temasıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, Atatürk’ü yasla anmak yerine onun manevi mirası olan ilim ve akıl ile anmak istedik. Toplumu bilimle buluşturmak istiyoruz. İnsanlara bilim sevgisini aşılamak istiyoruz.  Bu akşam teleskop gözlemi yaptık. Atatürk’ü bilimle andığımız temayla ilgili sunumlar gerçekleştirdik. Gökyüzünü tanıttık. Ay ve Satürn gözlemleriyle etkinliğimizi sonlandırdık” dedi.

 

 

 

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Yükleniyor