Büyükelçi Alagiç, Başkan Dündar’ı Ziyaret Etti

“EN GÜZEL PROJELERİN ARKASINDA OSMANGAZİ BELEDİYESİ VAR”

BURSA HABER 13.01.2021 16:01:00 0
Büyükelçi Alagiç, Başkan Dündar’ı Ziyaret Etti

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’i ağırladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dündar, “Yaşanan pandemi süreci araya mesafeler koysa da, Bosna’nın kalbimizdeki yeri bir başka. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti” dedi.

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Osmangazi Belediyesini ziyaret eden Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, Bosna’ya yaptığı hizmetlerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Osmangazi Belediyesi’nin Bosna halkının gönlündeki yerinin çok farklı olduğunu söyledi.

“EN GÜZEL PROJELERİN ARKASINDA OSMANGAZİ BELEDİYESİ VAR”

Büyükelçi Alagiç; “Bosna’da bu güne kadar hayata geçirilmiş en güzel, en anlamlı projelerin arkasında mutlaka Osmangazi Belediyesi var. Örneğin, Avrupa’nın en güzel tarihi çarşılarından biri olan Başçarşı’nın alt ve üst yapısının yenilenmesi. Doboy’da yaşanan sel felaketinin ardından mağdur olan vatandaşlara, din ve milliyet ayrımı yapmaksızın erzak ve eşya yardımında bulunmanız. Bu gün, Doboy’daki Sırp halkı dahi bu yardım ve desteği konuşuyor. Onların dahi size ayrı bir hayranlığı var. Doboy’da yaşayan halkların kardeşçe yaşamalarını perçinlemiş çalışmalarınızdan sadece birisi. Tüm Bosna halkı adına size şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“BOSNA HERSEK BİZİM İÇİN ÖZEL BİR YER”

Konuklarını makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Bosna’nın kalplerindeki yerinin çok özel olduğunu söyledi. Yaşanan pandemi süreci nedeniyle araya bir miktar mesafe girdiğini ifade eden Başkan Dündar, “İnşallah bu süreç en kısa sürede sona erer ve bizler yeniden bir aya geliriz. Bosna bizim için çok özel bir yer. Onların acısı ve sevinci, bizim acımız, bizim sevincimiz oluyor. Bosna için bu güne kadar pek çok proje hayata geçirdik. Bundan sonra da bu desteklerimiz sürecek. Özellikle gençlerin özüne dönüp, geçmişini, tarihini sahiplenmesiyle Bosna daha da güçlenecek. Bilge Kral ‘Aliya’nın mirasına sahip çıkan gençler, Bosna’yı yeniden ayağa kaldıracak. Bizler üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından Başkan Mustafa Dündar, konuk büyükelçi ve beraberindekilere, Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Osmangazi Meydanı, Osmangazi Atletizm Salonu gibi vizyon projelerin maketlerini gösterip, projeler hakkında bilgi verdi.

Osmangazi Belediyesi

 

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Bursa’da çocuk hastanesinde korkutan yangın

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

ÇGD’den Osmangazi’ye Uğur Mumcu kitapları

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara Bursaspor sürprizi

Bursa’da otomobillerin aynalarını kırıp kaportalarını çizdiler

Nilüfer Belediyesi’nden doğal parfüm atölyesi

Bursaspor’un genç eldiveni geçit vermiyor

Bursa’da eğitime 6,7 milyar liralık dev hamle

TEKNOSAB Lojistik Teknopark Fonu bir yılda rekor getiri sağladı

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Yükleniyor