Tarih: 23.05.2024 12:08

Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de altyapı yatırımlarına devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Musa Koçak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin altyapısını güçlendirmek için İnegöl ilçesinde büyük bir proje başlattı. Hem içme suyu kalitesini artırmak hem de kaçakların önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, yerinde incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmek için 17 ilçede altyapı yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, ekonomik ömrünü tamamlamış şebeke hatları yenilenmekte ve yeni yerleşim birimlerine yeni içme suyu şebekesi ulaştırılmakta. Yapılan çalışmalarla, içme suyu şebeke hatlarında meydana gelen kayıp kaçak oranının düşürülmesi ve coğrafi bilgi sistemine aktarılarak su şebeke yönetim sisteminin oluşturulması hedefleniyor. Çalışmaların %45 seviyesine ulaştığı ve 120 kilometresi tamamlanan hattın toplamda 263 kilometre içme suyu şebeke hattına çıkarılması planlanıyor. Bu sayede, merkez mahallelerin içme suyu şebeke hatlarının tamamı yenilenmiş olacak.

İnegöl ilçesinde yapılan bu büyük yatırımın toplam maliyeti 14 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda. Başkan Mustafa Bozbey, sahadaki personelin büyük özverisiyle çalışmaların hızla sürdüğünü ve önümüzdeki yılın sonuna kadar eski hatların tamamen değiştirilmiş olacağını belirtti. Bozbey, “Buradaki kayıp kaçak oranının en aza indirilmesiyle hem BUSKİ’nin hem de vatandaşlarımızın kazançlı olacağı bir döneme girmiş olacağız. İnegöl’de altyapıya yaklaşık 14 milyon Euro civarında bir yatırım yapmış olacağız. Bu hizmetlerle İnegöl’de huzurlu ve güvenli bir yaşam hedefliyoruz,” dedi. Bozbey, sahada emek veren tüm çalışanlara teşekkür ederek, İnegöl halkının güvenle içebileceği bir içme suyu sağlama hedefinde olduklarını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —