Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları İnegöl’de hayatı felç etti

İnegöl’de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı adı altında aylar önce başlattığı kazı sorunu devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları İnegöl’de hayatı felç etti
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 23.10.2024 12:54:00 0

40 kilometrekarelik bir alanda yürütülen çalışmalar, İnegöllüleri çileden çıkarırken, kazı çalışması yapılan yollar asfaltlanmıyor. İşyerlerinin önünde oluşan çukurlar nedeniyle esnafın işleri olumsuz etkilenirken, öğrenciler okula gitmekte, hastalar hastaneye ulaşmakta zorlanıyor. Şehir içi trafiğini altüst eden kazı çalışmaları yaz aylarında ilçeyi toza ve dumana boğarken, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte çamur sorununun başlayacağı düşünülüyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Büyükşehir Belediye yönetimine defalarca yaptıkları çağrının yanıtsız kaldığını ve alt yapı çalışmalarının daha küçük ölçekte ve sırayla yapılmasını istedi. Ancak Büyükşehir Belediye yönetimi İnegöllülerin ve Başkan Taban’ın çağrısına yanıt vermedi.


---------------------------

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin aylar önce başlattığı alt yapı faaliyetleri, İnegöllüleri adeta canından bezdirdi. Kazılıp yarım bırakılan sokaklar, hiçbir duyuru ve bilgilendirme olmadan devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının düzensiz şekilde yürütülmesi İnegöllüleri mağdur etti. Bir sokakta başlayan kazı çalışması bitmeden, diğer sokakta yeni bir çalışma yürütülmesi ilçe halkını çaresiz bırakırken, şehir içi trafiğine giremeyen İnegöllüler, Çevre Yolu’ndan giriş ve çıkış yapıyor. 

 

 

İNEGÖL BELEDİYESİ ASFALTLIYOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SEYREDİYOR 

İnegöl Belediyesi, sorumluluk alanlarındaki yolları asfaltlarken, Büyükşehir Belediyesi ise kazdığı yolları kapatmadığı gibi, köstebek yuvasını andıran ilçede asfaltlama da yapmıyor. Bu durum da esnafından, yaşlısına, öğrencisinden, çalışanına kadar tüm İnegöllüleri mağdur ediyor. 

 

 

“BAŞKAN TABAN’DAN BOZBEY’E ÇAĞRI” 

Konuyla ilgili Kanal 16’ya açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Beraber bulunduğumuz tüm ortamlarda Mustafa Bozbey başkanımıza da ilettik.  Burada yapılan kıymetli bir iş var ve insanlardan olumlu dönüşler almanız gerekir. Bu kadar emek ve paranın harcandığı bir ortamda iyi bir iş yaparak, karşılığını almanız gerekir. Peki biz sahada ne yaşıyoruz? ‘Başkanım uzun süre oldu,  kazdıkları yollar kapatılmadı, trafikte sorun yaşıyoruz, esnaf olarak toz, toprağın içindeyiz, hayatın sürdüğü bir kentte 2 ay boyunca kazı olur mu, bu nasıl belediyecilik?’ eleştirisi yapıyor vatandaş. Geçen dönem biz bu sorunları Büyükşehir Belediyesi ile paylaştığımızda en azından işin hızlandığını ve toparlandığını görüyorduk. Bugün ise alanı çok daha büyütüp, İnegöl’ün neredeyse tamamını şantiye alanına çevirdiler ve her yer kazı alanı olduğu için insanlar bu durumdan çok sıkıldı. Biz iyi yapılan işler için teşekkür etmesini biliriz. İyi yapılmayan bir iş için önerilerimizi de birlikte yaparız. Önerimiz nedir? Yolları daha küçük dilimler halinde kazalım. Ancak bugün açılan hiçbir yer kapanmıyor. Yaklaşık 40 kilometrekarelik bir alanda kazı var bu şehirde. Düşünebiliyor musunuz, 40 kilometre! 8,10 noktada kazı çalışması var. Avrupa’da 100 metreden fazla kazı izni verilmiyor. Kazılan yollar ne zaman kapanacak, cevap veren yok. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bu şehir bizim şehrimiz. Boş sahada yaptığınız çalışmaya kimse itiraz etmez. Ama bu şehrin esnafı, emeklisi, engellisi, herkes yapılan çalışmadan şikayetçi. İyi yapılan her iş için teşekkür ederiz ama düzensiz, plansız, kontrolsüz ve denetimsiz her işe de karşı olduğumuzu da ifade etmek isterim. Arkadaşlara, yeni alan açılmasına izin vermemelerini de söyledim. Biz de çalışmalara destek oluyoruz. Araçlarımız sulama yapıyor kazılan yerlerde ama sıcak havada, sulamanın ne kadar faydası olur. Ayrıca her yer çamur deryasına dönüşüyor. Ama vatandaş, tozdan iyidir diyor. Tüm amacımız kaliteli ve iyi iş yapılmasıdır” dedi.