Büyükşehir riskleri ortadan kaldırıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Özel İdare’den kendi mülkiyetine geçen ve hakkında riskli yapı raporu bulunan Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

BURSA HABER 22.02.2021 14:56:00 0
Büyükşehir riskleri ortadan kaldırıyor

Birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer alan Bursa’da bir taraftan kentsel dönüşüm projeleri ile depreme dayanıklı, modern konut üretiminin önünü açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan kendi mülkiyetinde bulunan ve hakkında riskli yapı raporu bulanan binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz ay Mudanya İlçesi Ömerbey Mahallesi’nde bulunan iki katlı binanın yıkımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu kez Yunuseli Mahallesi’nde bulunan bir riskli yapıyı daha ortadan kaldırıyor. Yunuseli Mahallesi Biladiyunus Caddesi üzerinde bulunan ve 2014 yılında İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne geçen 130 metrekare alan üzerine zemin artı 2 kat olan bina hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli yapı raporu verilmişti. Binayı kullanan kiracıların tahliye sürecinin tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarına başlandı.

Herkes duyarlı davranmalı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, depremle mücadele konusunda herkese düşen sorumluluklar olduğunu ve yapılması gereken çalışmaların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak konuyu ciddiyetle ele aldıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “İzmir depremi bir kez daha bize şunu gösterdi ki sağlam konutlar yapmalıyız. Konutları sağlam zeminlere ve teknik usulüne uygun olarak yapmalıyız. Asla kaçak bina yapmamalıyız. Kaçak yapı ile mücadele noktasında 17 ilçemizin tamamında kararlı bir duruş sergiliyoruz. Bunun yanında mülkiyetimizde bulunan binalarda risk analizlerini de yaptırıyoruz. Riskli olduğu belirlenen binalarımızın yıkımını da zaman kaybetmeden gerçekleştiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı da daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Herkes, çocuk çocuğuyla yaşadığı binanın güvenli olup olmadığını sorgulamalı ve bu konuda gerekeni yapmalı” diye konuştu.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Tonlarca su çekiliyor, İznik Gölü can çekişiyor

Osmangazi’de Medeni Kanun’un 100. yılı kutlandı

Yıldırım çevre yolunda başıboş at paniği

BTSO seçimi iki adaylı mı olacak?

Bursa Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

Ercan Özel: YESAŞ yeniden emin ellerde

Başkan Bozbey: “Bursa’yı bütüncül planlıyoruz”

Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Yükleniyor