Büyükşehir ''Sıfır Atık'' konusunda kararlı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Sıfır Atık Projesi'nin kapsamını genişletmek amacıyla düzenlenen çalıştay Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

BURSA HABER 11.06.2021 18:06:00 0
Büyükşehir

Türkiye’de başta kamu kurum kuruluşları olmak üzere üniversite, okul, hastane, alışveriş merkezleri gibi nüfusun yoğun olduğu yerlerde geri dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için 2018 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin kapsama alanı genişliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Sıfır Atık Projesinin” tüm alanlara yayılması amacıyla öncelikle hane sayısı 300’ün üzerindeki sitelere Sıfır Atık Belgesi’nin alınması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bursa Kent Konseyi ve 4 İlçe Belediyesi ile birlikte hane ve sitelerde sıfır atık gönüllüleri hareketi başlattı. Bu kapsamda ilk olarak nüfusu 250 bin üzeri olan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl’de hane sayısı 300’ün üzerinde olan yaklaşık 50 siteye sıfır atık belgesi alınması için toplantılara başlandı. Bu toplantılar kapsamında sitelere konuyla ilgili bilinçlendirme faaliyetleri için görev alacak Bursa Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubu gönüllülerinden 30 kişiye eğitimler verildi.  

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda da Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bursa Kent Konseyi ve İlçe Belediyelerinde katılımıyla, 4 ilçe sınırları içerisinde bulunan ve hane sayısı 300’ün üzerinde olan site yöneticilerine bilgilendirme yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, gelecek nesillere sağlıklı bir kent bırakmak için geri dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Eğitim programında katılımcılara, sıfır atık yönetim sistemi ve sitelerin sıfır atık belgesi alması için yapılması gerekenler anlatıldı.

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

ÇGD’den Osmangazi’ye Uğur Mumcu kitapları

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara Bursaspor sürprizi

Bursa’da otomobillerin aynalarını kırıp kaportalarını çizdiler

Nilüfer Belediyesi’nden doğal parfüm atölyesi

Bursaspor’un genç eldiveni geçit vermiyor

Bursa’da eğitime 6,7 milyar liralık dev hamle

TEKNOSAB Lojistik Teknopark Fonu bir yılda rekor getiri sağladı

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan tatilciler kurtarıldı

Bursa'da uçan tekmelerin bedeli ağır oldu: Ehliyetlere el konuldu!

Yarıyıl Şenliği’ne coşkulu final

Bursa otoyolunda ters şerit skandalı

Donald Trump'tan İran mesajı: Anlaşma olursa iyi, olmazsa göreceğiz

Bursa’da ters yöne giren araç panik yarattı!

Bursa’da çıkan yangına hızlı müdahale

Uludağ’a hafta sonu akını: Kuyruklar uzadı

Nilüfer’de korkutan kaza: Yaya son anda kurtuldu

SGK duyurdu: Emekli farkları 4 Şubat’ta hesaplarda

Altın ve Gümüş zirveden çakıldı

Ünlü isimlere uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga

Yükleniyor