Büyükşehir’de uyuşturucu ile mücadele eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye çapında hayata geçirilen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında, Bursa Büyükşehir Belediyesi personeline hem projenin içeriği hem de uyuşturucuyla mücadele hakkında eğitim verildi.

BURSA HABER 8.12.2021 15:45:00 0
Büyükşehir’de uyuşturucu ile mücadele eğitimi

Büyükşehir söyleşi programları; tarih, ekonomi, eğitim, psikoloji, felsefe ve sağlık gibi birçok başlıkta hız kesmeden devam ediyor. Söyleşi programlarının son konuğu, Bursa Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Narkorehber Mustafa Volkan Tahpur oldu. Tahpur, Meclis Salonu’nda yapılan söyleşide, uyuşturucu madde kullanımının insanlık tarihi kadar eski olduğunu ve her toplum için ağır sorunlar oluşturan uyuşturucunun ‘insanın sağlığı, başarısı, sosyal ve kültürel gelişimi üzerinde’ olumsuzluklara yol açtığını hatırlattı.

Sıkıntının tüm dünyada yaşandığını ve uyuşturucu ile terör örgütlerine finansman sağlandığını dile getiren Tahpur, aynı zamanda bağımlı kişilerin büyük kısmının ‘satıcı hale gelerek’ madde kullanımını yaygınlaştırdıklarını vurguladı.

Satıcıların ana hedefinin özellikle genç kitle olduğunu ifade eden Tahpur, gelecek kuşakların ‘akli, fiziki, psikolojik ve sinir sistemi üzerinden esir alınmaya çalışılarak’ sosyo-ekonomik çöküntü içerisine çekilmek istendiğini anlattı. Dünyada uyuşturucu madde kullanımının ‘nitelik değiştirerek’ zihin kontrolüne yöneldiğini kaydeden Tahpur, uyuşturan, uyaran ve merkezi sinir sistemini uyaran olmak üzere üç ana parametre üzerinden hareket edildiğini açıkladı.

Uyuşturucu ile mücadele konularına da değinen Tahpur, ‘hem uyuşturucu maddenin hem de kullanıcının nasıl tespit edileceği ve nasıl önlem alınacağı konularında’ görsel destekli anlatımda bulundu. Ayrıca konuyla ilgili, ‘koruyucu-kollayıcı olmaları sebebiyle’ annelerin üzerinde daha fazla sorumluluk olduğunu belirten Tahpur, Türkiye çapında devam eden bilgilendirmelerin özellikle anne ve anne adaylarının farkındalığı üzerine devam ettiğini sözlerine ekledi.

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Bakan Şimşek: Fitch’ten Türkiye’ye pozitif sinyal

Junioshow, zorlu küresel koşullarda sektörün umutlarını tazeledi

Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı

Kocaeli’de yolcu otobüsü alev aldı

Demirtaş’a modern kapalı pazar geliyor

Balıkesir Sındırgı’da deprem!

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Aksaray’da et yüklü TIR devrildi: 1 ölü

“İlk Başkent Yenişehir” konferansıyla 700. Fetih Yılı başladı

Yasadışı bahis geliri 50 milyon lira olan çete çökertildi: 13 tutuklama

Bursaspor liderlik için sahaya çıkıyor

Sancaktepe’de ahşap binada yangın

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Davut Gürkan: "İyi ki AK Parti var, İyi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var"

Harmancık’ta kafa kafaya çarpışma: 1’i ağır 3 yaralı

İnegöl’de forklift kazası can aldı

Yükleniyor