Büyükşehir’den çocuklara bayram hediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandeminin gölgesinde kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara ‘Dedektif Karagöz’ sürprizi yaptı.

KÜLTÜR SANAT 21.04.2021 12:27:00 0
Büyükşehir’den çocuklara bayram hediyesi

Türkiye’nin müzelerdeki ilk eğitsel dijital oyunu olan “Dedektif Karagöz’ün Bursa Kent Müzesi Macerası” oyununa katılan çocuklar, hem Kent Müzesi ve Bursa’nın değerlerini keşfediyor hem de ‘Müze Dedektifi’ olma şansı yakalıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona virüslü vaka sayılarının tırmanışa geçmesiyle birlikle yeniden uzaktan eğitime dönen ilkokul öğrencilerine 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşatacak. Türkiye’nin müzelerdeki ilk eğitsel dijital oyunu olan “Dedektif Karagöz’ün Bursa Kent Müzesi Macerası” oyunu www.bursamuze.com adresinde yayına başladı. Dedektif Karagöz’ün Bursa Kent Müzesi Macerası eğitsel bir dijital oyun olarak okuma yazma bilen tüm çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri ve daha küçük yaşlarında ebeveynleri ile birlikte tamamlayabilecekleri bölümlerden oluşuyor. Oyuncular sanal müze aracılığıyla Bursa Kent Müzesi’ni keşfedecek ve sorulara cevaplar bularak insanların hafızalarını korumaya çalışacaklar. Kırılan eseri tamir etme, müzede eser bulma, kelime ve harf yerleştirme, işaretleme gibi bölümleri tamamlayarak Dedektif Karagöz’e yardım edecekler.

Öğretmenlerin öğrencilerine önerebileceği bu eğitsel dijital oyun sayesinde öğrenciler eğlenceli bir sanal müze gezisi yaparken, tüm etapları başarıyla tamamlayanlar ise oyunun sonunda müze dedektifi sertifikası almaya hak kazanacak. Oyun sonunda ekranda çıkan sanal sertifikanın çıktısını alan çocuklar, bu sertifika ile Kent Müzesi’ne gelerek Müze Dedektifi Rozetlerini alabilecekler.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading