Büyükşehir'den "Cumhuriyet Kadınları" konseri

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyet Kadınları Senfonik Konseri’ ve ‘Cumhuriyet Balosu’, Bursalılara Cumhuriyetin coşkusunu sanatın büyüleyici gücüyle hissettirdi.

BURSA HABER 29.10.2025 13:42:00 0
Büyükşehir

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sanatsız bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılını özel bir etkinlikle kutladı. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Cumhuriyet Kadınları Senfonik Konseri ve Cumhuriyet Balosu’na, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.



Bursalılar görsel şölen yaşadı
Gecede; Zuhal Olcay, Hale Soner ve Yaprak Sayar gibi kadın sanatçıların eşsiz yorumları, Şef Murat Cem Orhan, Symphonista Filarmoni Orkestrası ve Dans Topluluğu’nun performanslarıyla bütünleşerek izleyenleri büyüledi. Cumhuriyet’in zarafetini, sanatla hep birlikte yaşayan Bursalılar, Türk müziğinin güçlü seslerinin Cumhuriyet’in ruhuna yakışan özel bir sahnesiyle unutulmaz bir gece yaşadı. Sanatçılar, Cumhuriyet dönemi eserlerinin yanı sıra Anadolu topraklarının ortak duygularını yansıtan şarkıları seslendirirken; dans toplulukları da sanatseverlere müzik, dans ve görsel şölen yaşattı.
 


Kadınları özgürlük mirası notalarla yaşandı
Cumhuriyetin 102. yılına yakışan muhteşem geceye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey de katılarak Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Atatürk’ün kadınlara kazandırdığı özgürlük ve eşitlik mirasının notalarla yeniden yaşandığı gecenin sonunda, sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

“Cumhuriyet, özgürlük ve eşitliğin simgesidir”
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Cumhuriyetimizin 102. yılını birlik, beraberlik ve büyük bir gururla kutluyoruz. Cumhuriyet, özgürlük ve eşitliğin simgesidir. Bu özel gecede hem geçmişimizin mirasını hem de geleceğe olan umudumuzu hep birlikte yaşadık. Tüm hemşehrilerimize bu coşkuyu paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


Konserin sonunda Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey sahne çıkarak, günün anısına sanatçılara çiçek ve İznik çinisi tablo takdim etti.

İnegöl İlçe Stadı’nda 17 yıl sonra ilk kez tören yapıldı

Bursa’da Cumhuriyet coşkusu, F-16’ların alçak uçuşuyla zirveye ulaştı

Atatürk'e en güzel mektuplar Osmangazi'den yazıldı

Büyükşehir'den "Cumhuriyet Kadınları" konseri

AK Parti’den Cumhuriyet’in 102. yılına özel video: “Cumhuriyet ideallerimiz Türkiye Yüzyılı’nda gerçek oldu”

'Alkollü içecek' verilmeyince tabancayla 4 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı

Bursa’da DEAŞ operasyonu: 18 gözaltı

250 kiloluk demir kapının üzerine devrildiği Asmin ağır yaralandı

Bursa’da Zeynep Bastık’la Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz

Bahçeli: Terörsüz Türkiye, milli zaferin yeni yüzyıldaki nişanesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru ilerliyoruz''

"Bu koltukların gördüğü en güzel valiler"

DOSAB Termik Santrali’ni kurmak isteyenler çevrecilere teşekkür edecek mi?

Vali Ayyıldız: “Ecdadımızın emaneti bu aziz mirası yüceltmek hepimizin görevidir”

Bursa, küresel gıda ve horeca sektörlerinin buluşma noktası oldu

Uludağ’ın içme suyu hattı yenilendi

Bursa’da yolcu minibüsü devrildi: 8 yaralı

Rıfat Ilgaz Öykü Ödülü’nde kazananlar belli oldu

Bursa’da mekana alınmayan alkollü şahıs dehşet saçtı: 4 yaralı

Papa’nın ziyareti öncesi İznik’te tarihi keşif

Balıkesir’de 6,1 büyüklüğünde deprem

Bursa'da lodos etkili oldu; ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Nilüfer sahnesinde ‘Lüküs Hayat’: Bir başyapıtın yeni yorumu

Bursa'da 3 gün sular kesilmeyecek

Uludağ Elektrik’ten meme kanserine karşı “Pembe Farkındalık”

Başsavcılık Gemlik Belediyesi'ne soruşturma başlattı

Davut Gürkan: "Mahalle başkanlarımız bu davanın belkemiğidir"

Eski tip ehliyetlerde son tarih 31 Ekim: 1,8 milyon kişi hâlâ yenilemedi

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: 152 hakem aktif şekilde bahis oynuyor

Yükleniyor