Büyükşehir’den eğitime destek

Bursa’da, eğitime destek veren projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Bölümü için hazırlanan binanın tadilatını üstle

EĞİTİM 12.08.2020 10:43:00 0

Büyükşehir’den eğitime destek

Bursa’da ulaşımdan altyapıya, tarımdan spora kadar bir kadar alanda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek çalışmalarına da kesintisiz devam ediyor. Tüm Saatçi İşadamları Derneği’nin (TÜSAD) destek ve katkılarıyla Bursa’nın en köklü okullarından Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Bölümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından da destekleniyor. Atölye cihazlarının TÜSAD tarafından karşılandığı bölümün yer aldığı binanın tadilatı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

 “Eylül’de öğrencileri ağırlayacak”

TÜSAD Başkanı ve Pırlant Saatçilik Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akpınar ile birlikte okulu ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okul yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tadilatı süren binadaki çalışmaları yerinde gören Başkan Aktaş, daha sonra kaynak bölümüne geçerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Bölümü’nün bu sene ilk öğrencilerini kabul edeceğini belirten Başkan Aktaş, “Eğitim verilecek binanın tadilatıyla alakalı yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz. Okul Müdürümüz ve idarecilerimizden eksik ve aksaklıklar hakkında bilgi aldık. Öğrencilerimizin Eylül ayında okullarına kavuşmasını arzu ediyoruz. Okullarına geldiklerinde sıkıntı çekmemelerini arzu ediyoruz. Tophane Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye’deki ilk 5 endüstri meslek lisesinden bir tanesidir. 152 yıllık bir okulumuzdur.  Bursa’daki birçok işadamı, siyasetçi, sporcu, sanatçı ve bürokrat bu okuldan mezun olmuştur. Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nin Bursa’da ayrı bir yeri var. Şartlarının iyileştirilmesi adına bizler de elimizden geleni ortaya koyacağız. Mikromekanik ve Saatçilik Bölümü’nün de Bursa’ya vizyon katacağına inanıyorum. Sadece saatçilikle alakalı değil, İHA'larla ve SİHA’larla alakalı da önemli isimlerin yetişmesine vesile olacağına inanıyorum. Çalışmaların Bursa’mıza ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading