Büyükşehir’den Mesut Uçakan Film Günleri

Büyükşehir Belediyesi, Usta Yönetmen Mesut Uçakan ve filmlerini Bursalılarla buluşturdu.

BURSA HABER 8.12.2021 12:26:00 0
Büyükşehir’den Mesut Uçakan Film Günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Sinema Atölyesi, Mesut Uçakan Film Günleri kapsamında usta yönetmen ile yayınladığı filmleri Bursalı sinemaseverlerle buluşturdu. Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin finalinde; Uçakan’ın son filmi Suveyda, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Gösterim öncesinde gerçekleşen söyleşide, çekilen yapımların oluşumu hakkında bilgiler veren Yönetmen Mesut Uçakan, sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Söyleşinin ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, yönetmenin geçmişte yapmış olduğu filmlerin hala konuşulduğunu hatırlattı. Yönetmenin son filmi Suveyda’yı keyifle izlediklerini söyleyen Yıldız, “2 gün boyunca Tayyare Kültür Merkezi’nde Mesut Uçakan Film Günleri kapsamında, yönetmenimizin en çok izlenen filmlerini bir kez daha seyircisi ile buluşturduk. Yönetmenimizin ürettiği filmler, çekildikleri dönemlerde büyük ses getirmiş olup bugün bile üzerine konuşuluyor. Değerli yönetmenimize, sinemamıza kazandırdığı eserler için teşekkür ediyorum. Yeni projelerini heyecanla beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Bursa’nın medeniyet kenti olduğunu söyleyen Mesut Uçakan ise, “Burada olmak güzel duygu. Zaman zaman Bursa’ya gelip gittikçe, buradaki manevi ruhu hissediyorsunuz. Burası sizin hayatınıza güzel yansımalarda bulunuyor. Bursa bir kültür şehridir. Türk Dünyası Kültür Başkenti de seçildi. Zaten öteden beri başkentti. Başkent ruhunu taşıyan, ahiliğin en yaygın şekilde uygulandığı şehir Bursa. Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanata yapmış olduğu yatırımlardan dolayı, vermiş olduğu hizmetlerden ve çabalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Söyleşinin ardından Başkanvekili Ahmet Yıldız, Uçakan’a plaket verirken; yönetmenin son filmi Suveyda’yı seyircilerle birlikte izledi.

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Nilüfer Belediyesi, apartman yöneticileri için Türkiye’nin ilk destek merkezini kurdu

CHP'nin itirazı reddedildi, Gürsel Tekin görevine devam edecek

New York'un ilk Müslüman belediye başkanı Mamdani: "Sesi aç Trump!"

Bursa’da okullarda Spor Günü başladı

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Yükleniyor