Büyükşehir’den öğrencilere hijyen seti

Koronavirüs salgını sürecinde ertelenen yüz yüze eğitimin başladığı hafta öğrencilere kestane şekeri dağıtan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencilere hijyen ve eğitim setlerini ulaştı

SAĞLIK 1.10.2020 14:23:00 0
Büyükşehir’den öğrencilere hijyen seti

 Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bu zor süreçte eğitime ciddi destekler verdiğini belirtti.

Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. sınıf öğrencileri, okul öncesi öğrencileri, özel eğitim okulları ana sınıfı ve 1. sınıfları için geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitim başlamıştı. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilen okullarda kestane şekeri dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu hafta da yıkanabilir maske, kolonya, dezenfekte mendil ve okul gereçlerinin yer aldığı hijyen ve eğitim setini minik öğrencilere ulaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 1. Murat İlkokulu’nda ziyaret ederek, miniklerle sohbet etti. Başkan Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte öğrencilere hijyen ve eğitim setlerini dağıttı.

 

“Uzaktan eğitime ciddi destek”

Bu sene mahzun ve buruk bir şekilde okulların kısmi olarak açıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür AŞ tarafından hazırlanan hijyen setlerini dağıtmak için 1. Murat İlkokulu’nu ziyaret ettiklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin ciddi destekler verdiğini dile getiren Başkan Alinur Aktaş, “Okulların tamir ve tadilatlarından yapımına kadar birçok noktada destek oluyoruz. Uzaktan eğitimin ön plana çıktığı bu dönemde ise wifi desteği veriyoruz. Yeni wifi noktaları oluştururken, millet kıraathanelerinden ve kütüphanelerden öğrencilerimizin daha fazla yararlanmasını sağlıyoruz. Tablet ve televizyon desteğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı veriyoruz. Bu zor ortamda eğitim ve öğretim sisteminin devam etmesi de gerekiyor. İnşallah sürecin bir an önce aşılmasını temenni ediyorum. Okullarımızın çocuklarla cıvıl cıvıl olmasını arzuluyoruz” dedi.

Okulların hijyen, sosyal mesafe ve temizlik konusunda çok dikkatli olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, öğrencilerin rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde derslerini yapabilmeleri için öğretmenlerin büyük gayretle eğitim verdiğini söyledi. Velilerden ‘çocuklarını okula gönderme noktasında’ rahat olmalarını isteyen Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ve Yıldırım belediyeleri okulların dezenfekte edilmesi ve hazırlanması için ciddi katkı veriyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bu zor sürecin bir önce aşılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

“Çalışmalar sürüyor”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, tüm dünyayı Covid-19 salgınının tehdit ettiğini, bununla mücadelenin de sürdüğünü belirtti. Diğer taraftan sosyal, ekonomik ve eğitim yaşamın da sürdüğünün altını çizen Dündar, “Bizler de vatandaşı uyarma adına korunmanın yolları, maske, sosyal mesafe ve temizlik noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tedbirleri aldığımız zaman bu illetten inşallah kurtulacağız. Dikkatli olmaya devam etmeliyiz. İnşallah bir an önce bu salgından tüm insanlık kurtulmuş olur” şeklinde konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor