Büyükşehir’in perileri tarih yazıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon, Bursa Büyükşehir Belediyespor fırtınası esiyor. Lig öncesinde düzenlenen Federasyon Kupası’nda final oynayan Büyükşehir’in perileri, ligde ise adeta rakip tanımıyor.

SPOR 18.02.2021 11:31:00 0
Büyükşehir’in perileri tarih yazıyor

Bu sezon Sakarya Yükseliş karşısında hükmen galibiyet alıp, Federasyon tarafından Sakarya temsilcisinin ligden ihraç edilmesiyle 14 haftada oynadığı tüm maçları kazanarak çıtayı biraz daha yükselten potanın perileri, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde oynanan tek gruplu statüde ilk yarıyı namağlup bitiren ve üst üste en fazla galibiyet alan ilk takım olma başarısı gösteren Bursa ekibi, bu başarısıyla büyük takdir topladı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bu sezon takım kadrosunu, alt yapıdan yetiştirdiği 3 sporcuyu A takıma kazandırarak ve daha önce Süper lige takım çıkaran oyuncuları bünyesine katarak oluşturdu. Öte yandan mücadele ettiği ligi domine edebilecek ve Süper lig tecrübesi bulunan yabancı oyuncusu Sasha Gooddlett’i ilk transfer olarak kadrosuna alan ve daha önce birçok sezon aynı takımlarda mücadele eden ve birbirini tanıyan oyuncuları da takıma dahil eden Belediyespor Kulübü, TKBL’deki Süper lige çıkma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, “Basketbol branşımızın yanı sıra diğer takım sporlarında da önemli başarılar kazanıyoruz. Kadın Basketbol Takımımızın liderlik koltuğunda oturması bizleri fazlasıyla mutlu ederken, 14 maçı da kazanıp ligin ilkyarısını namağlup zirvede bitirmeleri ve daha önce ligde elde edilmemiş bir başarı yakalamaları, bizleri gururlandırdı. Sporcularımızın yakaladıkları başarı, yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle Kadın Basketbol Takımımızın teknik ekibini ve sporcularını kutluyorum” diye konuştu.

Altyapı yatırımlarıyla çocukları sporla buluşturmayı ve Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer,  altyapı yatırımlarının meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın öncülüğünde sporda marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de sözlerine ekledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Yükleniyor