Büyükşehir’in perileri tarih yazıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon, Bursa Büyükşehir Belediyespor fırtınası esiyor. Lig öncesinde düzenlenen Federasyon Kupası’nda final oynayan Büyükşehir’in perileri, ligde ise adeta rakip tanımıyor.

SPOR 18.02.2021 11:31:00 0
Büyükşehir’in perileri tarih yazıyor

Bu sezon Sakarya Yükseliş karşısında hükmen galibiyet alıp, Federasyon tarafından Sakarya temsilcisinin ligden ihraç edilmesiyle 14 haftada oynadığı tüm maçları kazanarak çıtayı biraz daha yükselten potanın perileri, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde oynanan tek gruplu statüde ilk yarıyı namağlup bitiren ve üst üste en fazla galibiyet alan ilk takım olma başarısı gösteren Bursa ekibi, bu başarısıyla büyük takdir topladı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bu sezon takım kadrosunu, alt yapıdan yetiştirdiği 3 sporcuyu A takıma kazandırarak ve daha önce Süper lige takım çıkaran oyuncuları bünyesine katarak oluşturdu. Öte yandan mücadele ettiği ligi domine edebilecek ve Süper lig tecrübesi bulunan yabancı oyuncusu Sasha Gooddlett’i ilk transfer olarak kadrosuna alan ve daha önce birçok sezon aynı takımlarda mücadele eden ve birbirini tanıyan oyuncuları da takıma dahil eden Belediyespor Kulübü, TKBL’deki Süper lige çıkma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, “Basketbol branşımızın yanı sıra diğer takım sporlarında da önemli başarılar kazanıyoruz. Kadın Basketbol Takımımızın liderlik koltuğunda oturması bizleri fazlasıyla mutlu ederken, 14 maçı da kazanıp ligin ilkyarısını namağlup zirvede bitirmeleri ve daha önce ligde elde edilmemiş bir başarı yakalamaları, bizleri gururlandırdı. Sporcularımızın yakaladıkları başarı, yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle Kadın Basketbol Takımımızın teknik ekibini ve sporcularını kutluyorum” diye konuştu.

Altyapı yatırımlarıyla çocukları sporla buluşturmayı ve Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer,  altyapı yatırımlarının meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın öncülüğünde sporda marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de sözlerine ekledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Osmangazi Belediyesi’nde 2026 planlaması

Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Yükleniyor