Çağlayan Adliyesi’nde icra ve zabıt katipliği kuyruğu

Çağlayan Adliyesi’nde icra ve zabıt katipliği kuyruğu

GÜNDEM 9.06.2023 11:47:05 0
Çağlayan Adliyesi’nde icra ve zabıt katipliği kuyruğu
İcra ve zabıt katibi olmak isteyen adaylar, sözleşmeli icra ve zabıt katipliği uygulama sınavına girmek için sabah saatlerinden itibaren İstanbul Adalet Sarayı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 5 bin adayın katıldığı sınav sonucunda mülakata girecek adaylar arasından 400 zabıt katibi ile 225 icra katibi göreve başlayacak.
İcra ve zabıt katibi olmak isteyen adaylar, İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen sözleşmeli icra ve zabıt katipliği uygulama sınavında ter döktü. Yaklaşık 5 bin adayın katıldığı sınav için adliyeye gelen adaylar, yoğun bir kalabalığın oluşmasına neden olurken, beraberlerinde getirdikleri klavyeler ile sınav saatine kadar çalıştı. Adaylar, 3 dakika içerisinde en az 90 kelimeyi doğru yazdıkları takdirde sınavda başarılı sayılacak ve bir sonraki mülakata girmeye kazanmaya hak kazanacak.
Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığının Sözleşmeli Personel Alımı ilamına göre, İstanbul Adliyesi için 325 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 75 olmak üzere toplam 400 zabıt katibi alınacak. Ayrıca, İstanbul Adliyesi için 220 kişi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 5 kişi olmak üzere toplam 225 icra katibi alınacak.
‘’5-6 aylık emeğim var, kazanacağımı düşünüyorum’’
Adaylardan Serhat Varol herhangi bir heyecanının olmadığını söyleyerek, ‘’Şimdiye kadar bayağı çalıştım, bayağı bir emeğim var. 5-6 aylık emeğim var, kazanacağımı düşünüyorum. Allah’ın izniyle de kazanacağım, inşallah kazanacağım’’ dedi.
Klavyesi ile sınav için pratik yapan bir aday da kendine güvendiğini ve İnşallah orada da yapacağını belirtti.

Haluk Bayraktar: "TB2’den KAAN’a uzanan bu dönüşüm, sadece teknolojik bir gelişme değil milletin kaderine sahip çıkma iradesidir"

Uyuşturucu sandılar, silah deposu çıktı: Otomobili kullanan şoför polisti

Başkan Alemdar: "Sakarya şehrin takımını hak ettiği yerlere taşıyacak güce de kabiliyete de sahiptir"

Avcılar’da İETT sürücüsünün aceleciliği, faciayla sonuçlanıyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

Tekirdağ’da ’Çember’ uygulaması: 44 aranan şahıs yakalandı

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 2 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı)

Bursa’da 8 katlı binada yangın paniği

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 0 - Antalyaspor: 0 (Maç devam ediyor)

Edirne’de İstanbul’un Fethi mehter konseriyle kutlandı

Bisiklet Milli Takımı, Balkan Yol Bisikleti Şampiyonası’ndan 5 madalya ile döndü

Sakarya’da 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerine şenlik gibi mezuniyet

Pendik Belediyesi Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi açıldı

Mutfak sektöründe 60 ülkeden 150’yi aşkın alıcı İstanbul’da buluştu

Keşan’da ilkokul öğrencileri 1 ton 109 kilogram atık pil topladı

Selimiye Camii’nde 3D mapping gösterisi izleyicilere sunulacak

Keşan’da "Aile Festivali" gerçekleştirildi

Keşan’da ters yönde giden ehliyetsiz sürücüye 60 bin TL ceza kesildi

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

Daha önce böylesini görmediniz: Düğün konvoyunun önünü İnsansız Hava Aracı ile kestiler

Ataşehir’de bir binanın çatı katı yanarak alevlere teslim oldu

İznik’te Dâvûd-i Kayserî buluşması gerçekleşti

Bursa’ya yaya ve çocuk dostu sokak kazandırılıyor

Tekirdağ’da jandarmadan uyuşturucu ve silah operasyonları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile Dolmabahçe’de bir araya geldi.

Kazada yaralandı,oyuncağını elinden hiç bırakmadı

Alkollü sürücü traktör ile kafeye daldı

Bursa çiçek bahçesine dönüşüyor

Bursaspor Yörsan kritik virajda

Sanat ve bilimin yolu Kocaeli’den geçer

Yükleniyor