"Çetinler" çökertildi, 109 kişi gözaltında

İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen Mahzen-15 operasyonlarıyla "Çetinler" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. 109 şüpheli gözaltına alındı, 4 kilo eroin ve 2 kilo metamfetamin ele geçirildi.

ASAYİŞ 20.03.2024 10:02:00 0

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde, İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen Mahzen-15 operasyonlarıyla "Çetinler" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda 109 şüpheli gözaltına alındı, 4 kilogram eroin, 2 kilogram metamfetamin, muhtelif miktarda esrar, bonzai, kokain ve uyuşturucu hap, çok sayıda şarjör, fişek ve çok miktarda Türk lirasına el konuldu.

Operasyonlarda, "Çetinler" olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşıları Özay Çetin ve Mert Çetin de aralarında olmak üzere 109 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, "uyuşturucu madde ticareti", "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla yaralama", "iş yeri kurşunlama" ve "yağma" gibi suçlardan arandığı belirtildi.

Operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bursa'da da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, "Çetinler"e bağlı olduğu belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 1 kilogram eroin, 500 gram metamfetamin, uyuşturucu hap ve fişekler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polis ve jandarma özel harekat ekiplerine teşekkür etti.