Cevdet Yılamz: "Tek haneli enflasyona ulaşana kadar mücadelemiz sürecek."

Cevdet Yılmaz, Ocak ayında yıllık enflasyonun düşmeye devam ettiğini belirterek, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

GÜNDEM 3.02.2025 12:18:00 0
Cevdet Yılamz:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ocak ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Yılmaz, Ocak ayında aylık enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen, yıllık enflasyon oranının düştüğüne dikkat çekerek, önümüzdeki aylarda da bu düşüşün devam edeceğini belirtti.

Ocak aylarında ücret ve fiyat ayarlamalarının etkisiyle enflasyonun diğer aylara göre nispeten daha yüksek seyrettiğini vurgulayan Yılmaz, Ocak ayında tüketici fiyatlarının yüzde 5,03 arttığını, yıllık enflasyonun ise 2,3 puan düşerek yüzde 42,12 seviyesine gerilediğini aktardı.

Üretici Enflasyonu Düşüş Eğiliminde

Yurt içi üretici fiyatlarının Ocak ayında yüzde 3,06 oranında arttığını belirten Yılmaz, buna karşın yıllık üretici enflasyonunun 1,3 puan düşerek yüzde 27,2 seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti. Üretici enflasyonundaki görece düşük seyrin, tüketici fiyatlarını maliyet yönlü olumlu etkilemeye devam edeceğini söyledi.

Enflasyonla Bütüncül Mücadele

Enflasyonla mücadeleyi para ve maliye politikalarının yanı sıra yapısal reformları içeren bir program çerçevesinde sürdürdüklerini vurgulayan Yılmaz, hizmet sektöründe sağlanacak gelişmelerle daha olumlu bir tablo oluşacağını kaydetti.

Ayrıca, dengeli büyüme yaklaşımı çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı stratejileri hayata geçirdiklerini belirtti. Deprem harcamalarının azalmasıyla birlikte sosyal konut, gıda, enerji ve lojistik alanlarında arz yönlü çabaların yoğunlaşacağını ifade etti.

Tek Haneli Enflasyon Hedefi

Yılmaz, yıllık enflasyon oranının önümüzdeki aylarda yüzde 30’lu, ardından yüzde 20’li seviyelere gerilemesini ve yıl sonunda yüzde 20 civarında gerçekleşmesini beklediklerini açıkladı.

Tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar enflasyonla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Yılmaz, halkın enflasyonu temel mesele olarak gördüğünün bilinciyle hareket ettiklerini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor