CHP heyeti yeni MYK öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21. Olağanüstü Kurultay’ın ardından Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

GÜNDEM 12.04.2025 13:01:00 0
CHP heyeti yeni MYK öncesi Anıtkabir

Ziyaret sırasında Atatürk’ün mozolesine çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunuldu.

Özel, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajda, 

"Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanım, 6 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 21'inci Olağanüstü Kurultayımızda görev alan Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve 28. Dönem milletvekillerimiz ile birlikte huzurunuzdayız. 19 Mart 2025 tarihli sivil darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında ayağa kalkan, bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyeti ve demokrasiyi kararlılıkla savunan ve bu darbe girişimini piskürten milyonlar adına buradayız.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu inancıyla, sizden ve kurucu kadrolarımızdan aldığımız ilhamla ülkemizde adaleti, hukuku ve tam demokrasiyi hakim kılıncaya dek yılmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Sayın Genel Başkanım, milletimiz; iradesini, demokrasiyi ve kurduğunuz partimizi hedef alan alanlara, sizin partinizden sizin kurduğunuz Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımıza karşı darbe girişimine geçit vermemiştir. Milletimizin bu duruşu geleceğe dair inancımızı daha da pekiştirmiştir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini hakim kılmak için her alanda ve her mekanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet’in kurucu değerlerine bağlılık vurgusu yapan Özel, “Adaleti ve tam demokrasiyi egemen kılıncaya dek yılmadan mücadele edeceğiz” dedi. CHP heyeti, ziyaretin ardından ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrine de çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

 

Otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1’i ağır 2 yaralı

Seyir halindeki motosikletli önce kamyonete, ardından bariyerlere çarparak hayatını kaybetti

Küçükçekmece’de boş arazide çürümüş halde erkek cesedi bulundu

Kalp krizi geçiren vatandaş yardım istemek için kıraathaneye sığındı... O anlar kamerada

Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nı 14 madalya ile tamamladı

Cansu Bektaş, üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu

Genç Milli Taekwondo Takımı şampiyon oldu

5. Esenler Öykü Günleri’nde "Onur Ödülleri" sahiplerini buldu

Bursaspor taraftarıyla buluştu

Şişli’de 2 katlı binada meydana gelen kısmi çökme korkuttu

Avcılar’da park halindeki 8 araca çarpan sürücü kaçtı

Arnavutköy’de gecekondu alev alev yandı

Fenerbahçe, galibiyet serisine Sivas’ta devam etti

Bahreyn’de kazanan Oscar Piastri

17 yaşında güreşte Edirne’nin gururu oldu

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Avrupa üçüncüsü

Altay Baydındır, Premier Lig’de ilk kez oynadı

TFF 3. Lig: Edirnespor: 2 - Tepecikspor: 2

Edirnespor - Büyükçekmece Tepecikspor maçında gerginlik yaşandı

Bursa protokolünü buluşturan fotoğraf

Real Madrid deplasmanda Deportivo Alaves’i 1-0 mağlup etti

Üsküdar’da komşusu tarafından öldürülen adam son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı

Bursaspor, Balıkesir’den şampiyon ayrıldı

Bursasporlu taraftarlar şampiyonluk coşkusuyla sokaklara akın etti

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 1 - Vanspor: 0

Liverpool evinde yendi, Arsenal ile farkı 13’e çıkardı

Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 0 - Gençlerbirliği: 0

Bursasporlu taraftarlardan şampiyonluk coşkusu

Sultangazi’de çocukların tehlikeli oyunu cep telefonu kamerasında: Boş arazide etrafa rastgele ateş açtılar

Yükleniyor