Çin'de Covid-19 salgınında art arda dördüncü gün vaka rekoru

Çin'de Covid-19 salgınında son 24 saatte tespit edilen 39 bin 791 yeni vaka ile günlük vaka sayısı, art arda dördüncü günde rekor kırdı.

DÜNYA 27.11.2022 16:13:00 0
Çin

  Çin, hızla yayılan Covid-19 salgını ile mücadele etmeye çalışıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Çin anakarasında son 24 saatte 36 bin 82'si asemptomatik olmak üzere toplam 39 bin 791 yeni vaka tespit edildiği belirtildi. Çin anakarasındaki toplam semptomatik vaka sayısı da 307 bin 802'ye yükseldi. Son 24 saatte kaydedilen vaka sayısı ile günlük vaka sayısında üst üste dördünce gün rekor kırıldı. Covid-19 nedeniyle son 24 saatte bir kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı da 5 bin 233 olarak açıklandı. 

  Pekin'de artış sürüyor 

  Covid-19 salgınıyla en çok mücadele eden kentlerden biri olan başkent Pekin'de vaka sayıları hızla yükselmeye devam ediyor. Pekin'de bir önceki güne göre yüzde 66 oranında artan günlük vaka sayısı son 24 saatte 4 bin 307 olarak bildirildi. Çin'in güneybatısındaki 32 milyon nüfuslu Chongqing'de de bir önceki güne göre vaka sayısı yaklaşık yüzde 15 oranında artış göstererek 8 bin 861'e yükseldi. Ülkenin güneyindeki 19 milyon nüfusa sahip Guangzhou kentinde ise bir önceki gün 7 bin 419 olarak kaydedilen günlük vaka sayısı son 24 saatte 7 bin 412 olarak açıklandı. 
 
  Çin "Sıfır Covid" ısrarını sürdürüyor 

  Dünyanın geri kalanının aksine Çin, salgınla 2020 yılının başından bu yana “Sıfır Covid” stratejisi adı altında hızlı temas takibi, sık aralıklarla test, uzun süreli karantina ve sokakların dezenfekte edilmesi gibi uygulamalara başvurarak mücadele ediyor. Sıfır Covid stratejisi nedeniyle uygulanan katı tedbirler, son dönemde ülkenin farklı kentlerinde protestolar gerçekleştirilmesine yol açtı. Ülkenin güneyindeki metropollerden Guangzhou’da 14 Kasım’da halk, sokaklara çıkarak karantinanın kaldırılması yönünde sloganlar atmıştı. Protestocular ile beyaz koruyucu tulumlu polis ve yetkililer arasında arbede yaşanmıştı. 

  Çin’in orta kesimindeki Zhengzhou kentinde yer alan Foxconn şirketinin iPhone fabrikası da Ekim ayı sonunda karantinadan kaçan ve memleketlerine dönmeye çalışan işçilerle gündeme gelmişti. Foxconn’da çalışan binlerce işçi, geçtiğimiz günlerde de kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine gerçekleştirdikleri protestoda polislerle çatışmıştı. 



                                         

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

Yıldırım'da gençliğe yatırım: Spor ve gelecek aynı çatıda

Bilal Erdoğan: "Yaşadığımızın dönemin en büyük hastalığı her şeyin değersizleşmiş olması"

Başkan Bozbey yangında zarar gören bölgeleri ziyaret etti

Bursa’da yol bakımı nedeniyle geçici trafik düzenlemesi

Adil-i Mutlak, Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağına misafir oldu

47 ilde ormanlara girişler yasaklandı

Kemal Kılıçdaroğlu: “Mutlak butlan çıkarsa reddedemem”

Bursa Kültür Yolu Festivali coşkusu başladı

1 aylık Metehan bebek beşiğinde ölü bulundu

Bursa’ya yeni fuar merkezi yapılacak mı?

Gürhan Akdoğan: “Tek rotamız Atatürk’ün yoludur”

Tarımın Geleceği Bursa’da yazılacak: "AgroGreen Bursa Fuarı 8 Ekim’de başlıyor"

Hükümetten kamu işçisine ikinci zam teklifi: İlk 6 ay için %17, ikinci 6 ay için %10

Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu hayat kurtaracak

Ergül Halisçelik: "270 personel, 100 araçla yangına müdahale ettik"

BTSO Başkanı Burkay’dan Bursaspor açıklaması

6 İlde orman yangını!

Yükleniyor