Çin'de Covid-19 salgınında art arda dördüncü gün vaka rekoru

Çin'de Covid-19 salgınında son 24 saatte tespit edilen 39 bin 791 yeni vaka ile günlük vaka sayısı, art arda dördüncü günde rekor kırdı.

DÜNYA 27.11.2022 16:13:00 0
Çin

  Çin, hızla yayılan Covid-19 salgını ile mücadele etmeye çalışıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Çin anakarasında son 24 saatte 36 bin 82'si asemptomatik olmak üzere toplam 39 bin 791 yeni vaka tespit edildiği belirtildi. Çin anakarasındaki toplam semptomatik vaka sayısı da 307 bin 802'ye yükseldi. Son 24 saatte kaydedilen vaka sayısı ile günlük vaka sayısında üst üste dördünce gün rekor kırıldı. Covid-19 nedeniyle son 24 saatte bir kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı da 5 bin 233 olarak açıklandı. 

  Pekin'de artış sürüyor 

  Covid-19 salgınıyla en çok mücadele eden kentlerden biri olan başkent Pekin'de vaka sayıları hızla yükselmeye devam ediyor. Pekin'de bir önceki güne göre yüzde 66 oranında artan günlük vaka sayısı son 24 saatte 4 bin 307 olarak bildirildi. Çin'in güneybatısındaki 32 milyon nüfuslu Chongqing'de de bir önceki güne göre vaka sayısı yaklaşık yüzde 15 oranında artış göstererek 8 bin 861'e yükseldi. Ülkenin güneyindeki 19 milyon nüfusa sahip Guangzhou kentinde ise bir önceki gün 7 bin 419 olarak kaydedilen günlük vaka sayısı son 24 saatte 7 bin 412 olarak açıklandı. 
 
  Çin "Sıfır Covid" ısrarını sürdürüyor 

  Dünyanın geri kalanının aksine Çin, salgınla 2020 yılının başından bu yana “Sıfır Covid” stratejisi adı altında hızlı temas takibi, sık aralıklarla test, uzun süreli karantina ve sokakların dezenfekte edilmesi gibi uygulamalara başvurarak mücadele ediyor. Sıfır Covid stratejisi nedeniyle uygulanan katı tedbirler, son dönemde ülkenin farklı kentlerinde protestolar gerçekleştirilmesine yol açtı. Ülkenin güneyindeki metropollerden Guangzhou’da 14 Kasım’da halk, sokaklara çıkarak karantinanın kaldırılması yönünde sloganlar atmıştı. Protestocular ile beyaz koruyucu tulumlu polis ve yetkililer arasında arbede yaşanmıştı. 

  Çin’in orta kesimindeki Zhengzhou kentinde yer alan Foxconn şirketinin iPhone fabrikası da Ekim ayı sonunda karantinadan kaçan ve memleketlerine dönmeye çalışan işçilerle gündeme gelmişti. Foxconn’da çalışan binlerce işçi, geçtiğimiz günlerde de kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine gerçekleştirdikleri protestoda polislerle çatışmıştı. 



                                         

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Yükleniyor