Çocuklar gelenekleri resmetti

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 17’nci büyük buluşması Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Kazan kenti organizasyonuyla çevrimiçi toplantıda gerçekleşecek.

KÜLTÜR SANAT 20.04.2021 15:49:00 0
Çocuklar gelenekleri resmetti

Bu yıl Tataristan’ın Kazan Kenti organizasyonuyla çevrimiçi olarak yapılacak Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 17. Konferansı kapsamında gerçekleştirilecek, “Dünya’yı Görüyorum-Dünya Milletlerinin Gelenekleri” temalı Uluslararası Çocuk Resim Yarışması’na Bursa’dan katılacak 10 eser belirlendi.

 4 kıtadan 121 üye kentin bir araya geleceği konferansta üye şehirlerde yaşayan 9-13 yaş aralığındaki çocukların katılım sağlayacağı uluslararası resim yarışması düzenlendi. Her şehirden en fazla 10 resmin gönderileceği resim yarışması ile ilgili ilk değerlendirme Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan jüri tarafından yapıldı. “Dünya’yı Görüyorum-Dünya Milletlerinin Gelenekleri” temalı Uluslararası Çocuk Resim Yarışması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 21 adet resim ulaştırıldı. Tüm resimleri titizlikle değerlendiren jüri heyeti, Kazan’a gönderilecek 10 eseri belirledi. Yapılan değerlendirmeye göre, Duru Büyükdağ, Ela Selçuk, Irmak Şentürk, Özlem Kurtuluş, Pınar Seyis, Reyhan Dönmez, Simay Yüksel, Ayşegül Bilmiş, Rümeysa Ertunca ve Zeynep Ezgi Ongur’un çizdiği resimler 01 Mayıs 2021 tarihine kadar Kazan’a ulaştırılmış olacak.

Yarışmanın sonuçları 24 Haziran 2021 tarihinde Dünya Tarihi Kentler Birliği tarafından duyurulacaktır. Duyurular aynı zamanda www.bursa.bel.tr adresinden yayınlanacak.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yalova'da Deaş operasyonu: 7 yaralı

RATEM’de Bursa imzası: Hasan Şirin Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Yükleniyor