Çocuklar gelenekleri resmetti

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 17’nci büyük buluşması Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Kazan kenti organizasyonuyla çevrimiçi toplantıda gerçekleşecek.

KÜLTÜR SANAT 20.04.2021 15:49:00 0
Çocuklar gelenekleri resmetti

Bu yıl Tataristan’ın Kazan Kenti organizasyonuyla çevrimiçi olarak yapılacak Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 17. Konferansı kapsamında gerçekleştirilecek, “Dünya’yı Görüyorum-Dünya Milletlerinin Gelenekleri” temalı Uluslararası Çocuk Resim Yarışması’na Bursa’dan katılacak 10 eser belirlendi.

 4 kıtadan 121 üye kentin bir araya geleceği konferansta üye şehirlerde yaşayan 9-13 yaş aralığındaki çocukların katılım sağlayacağı uluslararası resim yarışması düzenlendi. Her şehirden en fazla 10 resmin gönderileceği resim yarışması ile ilgili ilk değerlendirme Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan jüri tarafından yapıldı. “Dünya’yı Görüyorum-Dünya Milletlerinin Gelenekleri” temalı Uluslararası Çocuk Resim Yarışması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 21 adet resim ulaştırıldı. Tüm resimleri titizlikle değerlendiren jüri heyeti, Kazan’a gönderilecek 10 eseri belirledi. Yapılan değerlendirmeye göre, Duru Büyükdağ, Ela Selçuk, Irmak Şentürk, Özlem Kurtuluş, Pınar Seyis, Reyhan Dönmez, Simay Yüksel, Ayşegül Bilmiş, Rümeysa Ertunca ve Zeynep Ezgi Ongur’un çizdiği resimler 01 Mayıs 2021 tarihine kadar Kazan’a ulaştırılmış olacak.

Yarışmanın sonuçları 24 Haziran 2021 tarihinde Dünya Tarihi Kentler Birliği tarafından duyurulacaktır. Duyurular aynı zamanda www.bursa.bel.tr adresinden yayınlanacak.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Boğazova yaylası için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Güler, Özbek mevkidaşı Korgeneral Halmuhamedov ile bir araya geldi

700. yılın ilk spor coşkusu Osmangazi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Fetih söyleşileri Yıldırım'da

Putin’e Gazze Barış Kurulu daveti

Muş'ta kar kalınlığı 60 santimetre: 350 köy yolu kapandı

İspanya'da tren kazası: 39 kişi hayatını kaybetti

Kestel’de karne hediyesi: Alaçam Kar Festivali

Bursa’da uyuşturucu ticareti yapmaktan aranan 3 hükümlü yakalandı

Pınar Erbaş işten çıkarılmasına sessiz kalmadı

Bursa'da direksiyon dersinde talihsiz kaza anı kamerada

‘Kız meselesi’ nedeniyle kuzenini yaraladı

Atlas Çağlayan’ın annesini tehdit eden 4 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Suriye ve Gazze başlıkları öne çıkıyor

Şoförler Ahmet Çakır ile yola devam dedi

Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Mia Haber yayın ağını genişletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Yükleniyor