Çocuklar gelenekleri resmetti

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 17’nci büyük buluşması Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Kazan kenti organizasyonuyla çevrimiçi toplantıda gerçekleşecek.

KÜLTÜR SANAT 20.04.2021 15:49:00 0
Çocuklar gelenekleri resmetti

Bu yıl Tataristan’ın Kazan Kenti organizasyonuyla çevrimiçi olarak yapılacak Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 17. Konferansı kapsamında gerçekleştirilecek, “Dünya’yı Görüyorum-Dünya Milletlerinin Gelenekleri” temalı Uluslararası Çocuk Resim Yarışması’na Bursa’dan katılacak 10 eser belirlendi.

 4 kıtadan 121 üye kentin bir araya geleceği konferansta üye şehirlerde yaşayan 9-13 yaş aralığındaki çocukların katılım sağlayacağı uluslararası resim yarışması düzenlendi. Her şehirden en fazla 10 resmin gönderileceği resim yarışması ile ilgili ilk değerlendirme Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan jüri tarafından yapıldı. “Dünya’yı Görüyorum-Dünya Milletlerinin Gelenekleri” temalı Uluslararası Çocuk Resim Yarışması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 21 adet resim ulaştırıldı. Tüm resimleri titizlikle değerlendiren jüri heyeti, Kazan’a gönderilecek 10 eseri belirledi. Yapılan değerlendirmeye göre, Duru Büyükdağ, Ela Selçuk, Irmak Şentürk, Özlem Kurtuluş, Pınar Seyis, Reyhan Dönmez, Simay Yüksel, Ayşegül Bilmiş, Rümeysa Ertunca ve Zeynep Ezgi Ongur’un çizdiği resimler 01 Mayıs 2021 tarihine kadar Kazan’a ulaştırılmış olacak.

Yarışmanın sonuçları 24 Haziran 2021 tarihinde Dünya Tarihi Kentler Birliği tarafından duyurulacaktır. Duyurular aynı zamanda www.bursa.bel.tr adresinden yayınlanacak.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

CHP Nilüfer’de Ramazan coşkusu

Şirketlerin Sessiz Kahramanı: Varlık Yönetimi -ServiX

Yıldırım’da Çanakkale ruhu tiyatroyla canlandı

İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi

Savaş petrol ve Türkiye’nin Sisifos ekonomisi

Bursa’da kaçak göçmen operasyonu: 14 kişi yakalandı

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi

Bursa’da otomobil takla attı, şans eseri yaralanan olmadı

Başkan Burkay: TEKNOSAB Lojistik Teknopark stratejik üs olacak

Bozbey’den sahurda tahinli pide ikramı

Bursa'da bayram öncesi otobüs terminallerinde sıkı denetim

İnegölspor hocasıyla yollarını ayırdı

Bursa’da çiftlik yangını: 580 kanatlı hayvan telef oldu

Bursa’da elektrik direğinde feci ölüm

Bozbey iftar sofrasında vatandaşlarla buluştu

Yıldırım’da Ramazan denetimleri sıklaştırıldı

İnegöl yolunda facia saniyelerle atlatıldı

İznik’teki ölümcül kaza kameraya yansıdı

Özgür Özel: Türkiye'yi AB'nin tam üyesi yapacağız!

Savaşın bitmesi için İran'ın iki şartı var!

Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği’nde 15 bin paket tohum dağıtıldı

Yıldırım Belediyesi’nden LGS desteği

Baykar'ın sınıfının en büyük kamikaze İHA’sı K2 testleri tamamladı!

Yükleniyor

loading