Çocukların Kaleminden Bursa’nın Hanları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından 27 Mart’ta başlatılan 9-12 Yaş Çocuk Yazarlık Atölyesi’ne katılan çocuklar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni kendi bakış açıları ile yorumladı.

BURSA HABER 16.06.2021 11:45:00 0
Çocukların Kaleminden Bursa’nın Hanları

Bir çok alanda yapılan faaliyetlerle çocukların kendilerini geliştirmelerine öncülük eden Bursa Büyükşehir Belediyesi,  atölye çalışmalarıyla yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına da imkan sağlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen 9-12 Yaş Çocuk Yazarlık Atölyesi’ne katılan çocuklar Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni kendi bakış açıları ile yorumladı. Atölyeye katılan 20 çocuğun yazdığı hikayelerden oluşan ‘Çocukların Kaleminden Bursa’nın Hanları’ kitabı için imza günü etkinliği düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza gününde Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik de küçük yazarları yalnız bırakmadı. Çocukların kısa süre içinde aldıkları eğitimin ardından ortaya çıkardıkları eserden dolayı heyecan ve mutluluk yaşadıklarını dile getiren Çelik, “Geleceğimiz olan evlatlarımızın tam donanımlı bir şekilde gelişmeleri bizler için önemli. Onların özgüvenlerinin farklı bir noktaya taşınmasında bizim de bir katkımız varsa ne mutlu bizlere.  Bizlerin bu tarz etkinlere katılmamız o yıllarda mümkün değildi ama şimdiki yetişen öğrencilerimiz gerçekten farklı. Ben bugün gördüm ki bu evlatlarımızın mesleki anlamda hayata geçirebilecek oldukları çok şeyler var. Onların hakikaten bu denli başarı sağlamaları bizleri çok daha heyecanlı bir noktaya taşıyor. Bu heyecanlarına bugün biz de ortak olduk. Ben onları yetiştiren anne ve babalarına öğretmenlerine canı gönülden yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte bu evlatlarımız ülkenin idaresinde çok farklı yerlerde olacaktır” diye konuştu.

Yazar koçu Hülya Bilyan ise, “Başlangıçta hepsi çok heyecanlıydı. Baştan beri bu heyecanı kaybetmedikleri için keyifli bir çalışma ortaya çıktı. Bir takım çalışması ortaya koydular. Kendi fikirlerini ve diğer arkadaşlarının fikirlerini saygı ile karşılayıp onları bir bütün haline getirdiler. Hikaye unsurları ile birleştirdiğimizde de ortaya çok güzel bir çalışma ortaya çıktı” dedi.

Etkinlik sonunda küçük yazarlar kitaplarını Başkanvekili Süleyman Çelik ve misafirlere imzalarken, etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Kamu görevlilerine bilgi sızdırma operasyonu

Nilüfer’de yılın yazarı Sennur Sezer oldu

İftar sonrası içilen sigaranın zararları...

Uludağ’da kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı

Bursa’da çiftçiye 927 bin liralık tohum desteği

Osmangazi Belediyesi’nde yönetim zirvesi

Bozbey’den teravih sonrası tatlı sürprizi

Bursa’da çocuklara doğru araç süren sürücü yakalandı

Bursa’da bugün iftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılacak?

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Nilüfer Belediyesi’nden 64 mahallede erzak desteği

Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu tamamladı

Bursa’da deniz taştı, yollar göle döndü

Uludağ’da kar bereketi turizmi canlandırdı

Osmangazi’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Osmangazi Ramazan’a dolu dolu hazırlanıyor

Donald Trump’tan Ramazan mesajı

Bursa Nilüfer’de su kesintisi uyarısı

Gazze’de bombalar olmadan ilk sahur

Mustafa Bozbey: Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Yükleniyor