Covid-19'un yeni mutasyonu: Deltacron

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) bir grup bilim insanı, Covid-19’un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu.

SAĞLIK 9.01.2022 10:35:00 0
Covid-19

Covid-19 salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken, virüsün yeni bir mutasyonu daha keşfedildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) Kıbrıs Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Viroloji Laboratuvarında çalışan bilim insanlarından oluşan ekibin başındaki Dr. Leontios Kostrikis yaptığı açıklamada, Covid-19'un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu.

Kostrikis, yeni mutasyonun Omicron'un bazı mutasyonlarıyla birlikte Delta mutasyonun genetik arka planını paylaştığını ve bu nedenle yeni mutasyon keşfinin “Deltacron” olarak adlandırıldığını aktardı.
Kostrikis, söz konusu mutasyonun dünyanın başka hiçbir yerinde tanımlanmamış olmasının muhtemel olduğunu ve bu nedenle bu keşfe küresel ilgi olabileceğini ifade etti.

Toplam 25 kişide tespit edildi

Kostrikis, ekibinin 11'i Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastalarda olmak üzere toplam 25 kişide Deltacron tespit edildiğini aktararak, istatiksel analize göre hastaneye yatırılan hastalar arasında söz konusu mutasyonu daha sık görüldüğünü ifade etti.

Kosrikis, 25 vakadan alınan örneklerin dün Covid-19'daki değişiklikleri izleyen uluslararası veritabanı olan Grip Virüsü Verilerini Küresel Paylaşma Girişimi'ne (GISAID) gönderildiğini belirterek, "Bu mutasyonun daha patolojik mi yoksa daha bulaşıcı mı yoksa Delta ve Omicron'dan daha mı baskın olacağını gelecekte göreceğiz" dedi.
GKRY Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas ise yaptığı açıklamada, “Dr. Kostrikis'in ekibinin çığır açan araştırmaları ve bulguları, bilim insanlarımızla gurur duymamızı sağlıyor, çünkü bu araştırma GKRY'yi sağlık konularında uluslararası konuma yerleştiriyor” dedi.

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Nilüfer’de 8 Mart’a özel bir haftalık program

Yıldırım’da kadın girişimcilere dijital destek

Trafikte rekor ceza dönemi başladı

Bursa polisi tornavidalı gaspçıyı kıskıvrak yakaladı

DEM Parti, İmralı’dan Öcalan’ın çağrısını paylaştı

İstanbul’a var Bursa’ya yok mu?

Osmangazi’de şehit aileleri ve gaziler için anlamlı iftar

Bursa metrosunda rahatsız edici hareketler

Avcılar’da iki metrobüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa’da iki kardeş kanseri aynı gün yendi

İnegöl polisi yabancı uyruklu zanlıyı yakaladı

TÜİK açıkladı: İşsizlik yükselişte

İnegöl’de 70 Yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari Bursa’da yakalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, fethin 700. yılında kenti dünyaya tanıtıyor

AK Parti’den Erdoğan’ın siyasi mücadelesine vurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABD-İran müzakerelerinde 3. tur Cenevre’de başladı

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Yükleniyor