Covid-19'un yeni mutasyonu: Deltacron

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) bir grup bilim insanı, Covid-19’un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu.

SAĞLIK 9.01.2022 10:35:00 0
Covid-19

Covid-19 salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken, virüsün yeni bir mutasyonu daha keşfedildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) Kıbrıs Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Viroloji Laboratuvarında çalışan bilim insanlarından oluşan ekibin başındaki Dr. Leontios Kostrikis yaptığı açıklamada, Covid-19'un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu.

Kostrikis, yeni mutasyonun Omicron'un bazı mutasyonlarıyla birlikte Delta mutasyonun genetik arka planını paylaştığını ve bu nedenle yeni mutasyon keşfinin “Deltacron” olarak adlandırıldığını aktardı.
Kostrikis, söz konusu mutasyonun dünyanın başka hiçbir yerinde tanımlanmamış olmasının muhtemel olduğunu ve bu nedenle bu keşfe küresel ilgi olabileceğini ifade etti.

Toplam 25 kişide tespit edildi

Kostrikis, ekibinin 11'i Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastalarda olmak üzere toplam 25 kişide Deltacron tespit edildiğini aktararak, istatiksel analize göre hastaneye yatırılan hastalar arasında söz konusu mutasyonu daha sık görüldüğünü ifade etti.

Kosrikis, 25 vakadan alınan örneklerin dün Covid-19'daki değişiklikleri izleyen uluslararası veritabanı olan Grip Virüsü Verilerini Küresel Paylaşma Girişimi'ne (GISAID) gönderildiğini belirterek, "Bu mutasyonun daha patolojik mi yoksa daha bulaşıcı mı yoksa Delta ve Omicron'dan daha mı baskın olacağını gelecekte göreceğiz" dedi.
GKRY Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas ise yaptığı açıklamada, “Dr. Kostrikis'in ekibinin çığır açan araştırmaları ve bulguları, bilim insanlarımızla gurur duymamızı sağlıyor, çünkü bu araştırma GKRY'yi sağlık konularında uluslararası konuma yerleştiriyor” dedi.

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Kadın emeğine Yıldırım’dan güçlü destek

Özgür Özel’den kreş iddialarına net yanıt: Olumsuzluk yok

Yolun karşısına geçerken can verdi

Kazara ateş alan tabanca 18 yaşındaki genci hayattan kopardı

Bursa, B40 Balkan Şehirleri Ağı’na katıldı

680 yıllık Devdâhlığın son ustası Bursa’da yaşıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almıştı..

İstanbul’da yasadışı bahis vurgunu: 600 milyon tl!

Dağ ilçelerine yatırım yağacak!

Yenişehir Kirazlıyayla'da çevre alarmı

DMM, Ermenistan'a yardım yapılacağı iddialarını yalanladı

Osmangazi'de dirençli kentler konuşuldu

Bursa’da Ralli Kros sporcusu Orkun Turgut hayatını kaybetti

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Hakan Fidan: Avrupa Birliği'ne katılın diye yalvaracaklar

Osmangazi Belediyesi Sarıalan’da çocuklara renkli kış etkinliği düzenledi

Sapanca’da tartışma cinayetle bitti

İstanbul Bağcılar’da şüpheli zehirlenme: 3 ölü 1 ağır yaralı

Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında iddianame hazır

Yükleniyor