Cumhur İttifakı’ndan ilk açıklama

MHP Lideri Bahçeli, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin, "Adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun kararına saygı göstermek ortak sorumluluktur. Hiç kimse dokunulamaz değildir." dedi.

GÜNDEM 19.03.2025 11:01:00 0
Cumhur İttifakı’ndan ilk açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma ve gözaltı sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti milli, üniter, demokratik, sosyal nitelikli bir hukuk devletidir" ifadelerini kullandı.

"Hukukun Kararına Saygı Gösterilmeli"

İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına yönelik gelen tepkileri eleştiren Bahçeli, adaletin tartışmaya açılmasının büyük bir tehlike olduğunu belirtti. Bahçeli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yapılan adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun vereceği her türlü karara saygıyla yaklaşmak ortak sorumluluk olmalıdır" dedi.

CHP ve muhalefetin bu süreci "darbe" olarak nitelendirmesine sert tepki gösteren Bahçeli, "Hukuki bir tedbiri darbe diyerek karalamak, hak arayışını sokağa taşımaya hazırlık yapmak cinnet geçirmiş, akıl ve ahlak seviyesini kaybetmiş bir siyasi yozluktur" sözleriyle eleştirisini dile getirdi.

"Hukuk ve Demokrasi Cepheleştirilemez"

Türk yargısına olan güveninin tam olduğunu vurgulayan Bahçeli, hukukun adil bir şekilde işlemesi gerektiğini belirtti. "Hiç kimse dokunulamaz, ulaşılamaz, erişilemez ve hesap sorulamaz değildir. Hukuk ile demokrasiyi, adalet ile sandığı, milli iradeyle mülkün temelini cepheleştirmek, hatta çatıştırmak için beşinci kol faaliyetine tevessül etmek yaygın şiddet olaylarına, yoğun istikrarsızlık tablosuna ve yıkıcı krizlere çağrıdır" dedi.

Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyen iç ve dış odaklara dikkat çeken Bahçeli, "Türkiye’nin şiddetsiz, şikayetsiz, terörsüz, şüphesiz, refah ve huzur dolu bir yüzyıla adım adım ilerlediği şu günlerde içimizi karıştırmaya, düzen ve dirliğimizi bozmaya teşebbüs eden iç ve dış odaklara azami dikkat göstermemiz, devamlı tetikte beklememiz tarihi önemdedir" ifadelerini kullandı.

MHP’den “Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele” Çalışması

Bahçeli, konuşmasının sonunda bireysel ve toplumsal şiddetle mücadeleye yönelik MHP’nin hazırladığı yeni bir çalışma hakkında bilgi verdi. Bu konuda kapsamlı bir araştırmanın yapıldığını belirten Bahçeli, "Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele" çalışmamızın meydana gelmesinde eşsiz katkıları ve emekleri bulunan, zamanlarını ayırarak teşkil edilen komisyonumuza canlılık kazandıran muhterem hocalarımıza, değerli uzmanlarımıza ve fikir insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bahçeli’nin açıklamaları, İmamoğlu soruşturmasına yönelik tartışmaların daha da büyüyeceğini gösterirken, siyasi arenadaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Gazze'de ölü sayısı 51 bini aştı

Papa'nın odası mühürlendi, yüzüğü imha edildi

Başkan Karabatı: "Rozetler değişebilir, siyaset araçtır asıl hedef hizmettir"

Ercan Özel: "Yenişehir sevdam için bu adımı attım"

BIST 100 endeksi 9.378,74 puandan başladı

Brent petrolün varili 65,88 dolardan işlem görüyor

İBB'nin Tuzla hali projesindeki 8 milyar liralık ihalede kamu zararı oluştuğu iddiası

İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon: 13 gözaltı

Davut Gürkan:”Gönül ve hizmet siyasetinin adresine hoş geldiniz!”

Ercan Özel ve Fatih Karabatı AK Parti'ye geçti

"Erdoğan: Türkiye uzayda söz sahibi, küresel sistemde hak ettiği yere çok yakın"

"Fikret Aslan: '3 ayda makası açtık, milletin umudu olduk'"

Rising City & Yapı ve Yaşam Fuarı, Bursa Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor

Bakan Uraloğlu: TÜRKSAT 6A ile dünyada 11 ülkenin arasına girmiş olduk

Bursa’ya yeni fuar merkezi, borçsuz belediye ve Nilüfer Belediyesi’nin ticarethaneye dönüşen kortları

İmamoğlu'na "Sahte Diploma" soruşturması: 28 kişi ifade verecek

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin hastaneden açıklama: Hayati tehlikesi sürüyor

TBMM'nin açılışının 105. yılı tören programı

Papa Francis hayatını kaybetti

Brent petrolün varili 66,21 dolardan işlem görüyor

Cevdet Yılmaz: Orta Vadeli Programımızı her yıl olduğu gibi eylülde gözden geçireceğiz

Borsa güne yükselişle başladı

Kırmızı bültenle aranan 3 şüpheliden 2'si Türkiye'ye getirildi

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, bugün AK Parti’ye geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursaspor'u tebrik etti

Şampiyon Bursaspor kupayı göğüsledi

Nilüfer'de genç yetenekler sahne aldı

Uludağ Üniversitesi’nden ’ezan ve Filistin’ açıklaması

TBMM'de 23 Nisan coşkusu: Çocuklar Meclis'i yönetecek, Erdoğan özel oturuma katılacak

Zirai don için ödenecek tazminat miktarı belli oldu

Yükleniyor