Cumhur İttifakı’ndan ilk açıklama

MHP Lideri Bahçeli, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin, "Adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun kararına saygı göstermek ortak sorumluluktur. Hiç kimse dokunulamaz değildir." dedi.

GÜNDEM 19.03.2025 11:01:00 0
Cumhur İttifakı’ndan ilk açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma ve gözaltı sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti milli, üniter, demokratik, sosyal nitelikli bir hukuk devletidir" ifadelerini kullandı.

"Hukukun Kararına Saygı Gösterilmeli"

İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına yönelik gelen tepkileri eleştiren Bahçeli, adaletin tartışmaya açılmasının büyük bir tehlike olduğunu belirtti. Bahçeli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yapılan adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun vereceği her türlü karara saygıyla yaklaşmak ortak sorumluluk olmalıdır" dedi.

CHP ve muhalefetin bu süreci "darbe" olarak nitelendirmesine sert tepki gösteren Bahçeli, "Hukuki bir tedbiri darbe diyerek karalamak, hak arayışını sokağa taşımaya hazırlık yapmak cinnet geçirmiş, akıl ve ahlak seviyesini kaybetmiş bir siyasi yozluktur" sözleriyle eleştirisini dile getirdi.

"Hukuk ve Demokrasi Cepheleştirilemez"

Türk yargısına olan güveninin tam olduğunu vurgulayan Bahçeli, hukukun adil bir şekilde işlemesi gerektiğini belirtti. "Hiç kimse dokunulamaz, ulaşılamaz, erişilemez ve hesap sorulamaz değildir. Hukuk ile demokrasiyi, adalet ile sandığı, milli iradeyle mülkün temelini cepheleştirmek, hatta çatıştırmak için beşinci kol faaliyetine tevessül etmek yaygın şiddet olaylarına, yoğun istikrarsızlık tablosuna ve yıkıcı krizlere çağrıdır" dedi.

Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyen iç ve dış odaklara dikkat çeken Bahçeli, "Türkiye’nin şiddetsiz, şikayetsiz, terörsüz, şüphesiz, refah ve huzur dolu bir yüzyıla adım adım ilerlediği şu günlerde içimizi karıştırmaya, düzen ve dirliğimizi bozmaya teşebbüs eden iç ve dış odaklara azami dikkat göstermemiz, devamlı tetikte beklememiz tarihi önemdedir" ifadelerini kullandı.

MHP’den “Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele” Çalışması

Bahçeli, konuşmasının sonunda bireysel ve toplumsal şiddetle mücadeleye yönelik MHP’nin hazırladığı yeni bir çalışma hakkında bilgi verdi. Bu konuda kapsamlı bir araştırmanın yapıldığını belirten Bahçeli, "Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele" çalışmamızın meydana gelmesinde eşsiz katkıları ve emekleri bulunan, zamanlarını ayırarak teşkil edilen komisyonumuza canlılık kazandıran muhterem hocalarımıza, değerli uzmanlarımıza ve fikir insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bahçeli’nin açıklamaları, İmamoğlu soruşturmasına yönelik tartışmaların daha da büyüyeceğini gösterirken, siyasi arenadaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz

PFDK’dan 248 isme daha hak mahrumiyeti cezası

İnegöl'de Beşinci Mevsim Bilim Merkezi için hazırlıklar sürüyor

Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

DEM Parti, cumartesi günü AK Parti'yi ziyaret edecek

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Bursa'da Başkanlık Kupası finalleri nefes kesti

Dijital platform Gain ve bağlı şirketlere operasyon: 3 gözaltı

Bursa’da baba ve kızı evde ölü bulundu

Bursa'da seyir halinde yanan otomobil alev topuna döndü

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Yükleniyor