Tarih: 26.01.2018 18:22

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı May ile telefonda görüştü. Erdoğan, Afrin operasyonuyla ilgili May´e bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye´deki son gelişmeler ve Türkiye´nin Afrin´de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin söz konusu harekatı, uluslararası hukuk temelinde ve Birleşmiş Milletler Şartı´nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile terörizmle mücadele konusundaki BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Yedinci gününe giren Zeytin Dalı Harekatı´yla ilgili olarak İngiltere Başbakanı May´la bilgi paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterildiğine de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen operasyonun, PKK/PYD, DEAŞ dahil Afrin yöresini tüm terör unsurlarından arındırmayı amaçladığını vurguladı.

İngiltere Başbakanı May ise Suriye´de istikrarın sağlanmasına yönelik girişimlerde önemli rol oynayan Türkiye´nin DEAŞ´la mücadele ve bu terör örgütünü yenilgiye uğratma konusundaki katkılarını takdirle karşıladıklarını belirtti. İki lider, Suriye meselesine çözümbulma çabalarıyla ilgili olarak önümüzdeki süreçte yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.


/kanal16haber.com/2018-1/26/184241530b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —