Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adalet reytinge kurban edilmemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde adaletin reyting ve etkileşim avcılığına kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı.

SİYASET 16.09.2024 15:46:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adaletin, medya ve toplum tarafından azami hassasiyetle korunması gerektiğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Adaletin temel bir değer olduğunu vurgulayan Erdoğan, yargı faaliyetlerinin hukukçuların ehliyeti ve ahlaki değerleriyle itibar kazandığını ifade etti.

Erdoğan, hukuk sistemini güçlendirmek için Adalet Akademisi'ni yenilediklerini belirterek, “Yargı sistemimizin bel kemiğini oluşturan hakim ve savcılarımızın en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık,” dedi. Hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı, bu artışın nitelik ve kaliteyle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Adaletin reyting ve etkileşim avcılığına kurban edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, bu konuda medyanın ve tüm sorumluluk sahiplerinin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. “Adaletin, reytinge kurban edilmesine göz yummamalıyız,” diye ekleyen Cumhurbaşkanı, adaletin bağımsız, tarafsız ve etkin işleyişinin toplumsal güvenin anahtarı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakim ve savcı yardımcılarının 3 yıllık bir eğitim sürecinden geçeceğini, bu sürecin hem teorik hem pratik açıdan dolu dolu olacağını belirtti. Yardımcıların tez hazırlama yükümlülüğüne de değinen Erdoğan, “Tecrübe, insanı malumat yığınında yolunu kaybetmekten koruyan rehberdir,” dedi.

Son olarak, yeni dönemde görevlerine başlayan 1076 hakim ve savcı yardımcısını tebrik eden Erdoğan, adalet reformlarının kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Nilüfer’de sigaraya karşı bilimsel söyleşi

Bozbey'den istifa iddialarına yanıt!

İnegöl’de fırçayla arkadaşının kafatasını kırdı!

Bursa'da park halindeki otomobil yandı

Bursa'da bina alevler içinde kaldı!

Bursa’da eniştesini sokakta 8 kurşunla öldürdü!

Devlet Bahçeli: Türkiye 2053’te süper güç olacak

Bursa Kent Akademisi ile mesleki dönüşüm

Fitch, Bursa’nın kredi notunu “Pozitif”e çıkardı

Kendi hikayesini yazan kadınlar Bursa’da bir araya geldi

Yıldırım’da türkü dolu akşam

CHP'den istifa eden Mesut Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Antalya Adalet Sarayı’nda güvenlik görevlisi ölü bulundu

İnegöl zabıtası gıda işletmelerini mercek altına aldı

Büyükşehir’den bölgeye yeni ulaşım hamlesi

İran’daki gösterilerde can kaybı 6 bin 961’e çıktı

Ercan Özel’e “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Başkan Taban’dan “82” detaylı nüfus mesajı

Edirne’de trafik kazası: Otomobil şarampole devrildi, 2 kişi öldü

Bursa'da en çok nereli yaşıyor? İşte o liste...

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Yükleniyor