Tarih: 10.10.2024 13:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk’ta resmi temaslarda bulunuyor

Facebook Twitter Linked-in

Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'nda Erdoğan, Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, Dışişleri Bakanı Igli Hasani ve diğer üst düzey yetkililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne hareket etti. Karşılama töreninde iki ülkenin milli marşları çalındı, Erdoğan ve Begay tören kıtasını selamladıktan sonra heyetlerini birbirlerine takdim ettiler.

İkili Görüşmeler ve Heyetler Arası Toplantılar Başladı

Baş başa görüşmenin ardından iki lider, heyetler arası toplantıya geçti. Görüşmelere, Türkiye’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gibi isimler katıldı. Ziyaret çerçevesinde ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı ve işbirliklerinin geliştirilmesi için çeşitli anlaşmaların imzalanacağı belirtildi.

Tiran Namazgah Camii Açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın da katılımıyla, Türkiye'nin finansman desteğiyle inşa edilen Balkanların en büyük camisi olan Tiran Namazgah Camii’nin açılışını yapacak.

Sırbistan Ziyareti ve İş Forumu

Erdoğan, Arnavutluk’taki temaslarının ardından Sırbistan’a geçerek Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile iş forumuna katılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —