Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Veliaht Prensi bin Zayed'i resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ı resmi törenle karşıladı.

POLİTİKA 24.11.2021 16:28:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Veliaht Prensi bin Zayed

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Prens bin Zayed'in içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, bin Zayed'e protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin Zayed'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve konuk prensin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Bin Zayed, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. Törende tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Veliaht Prens Muhammed bin Zayed El Nahyan, merdivenlerde Türkiye ve BAE bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve bin Zayed'in heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından anlaşmalar imzalanacak. 
  Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı. 


 

Bursa’dan güçlü mesaj: Bağımlılığa kırmızı kart!

Türkiye ile Kuveyt arasında 4 anlaşma imzalandı

Bursaspor Muşspor maçı hazırlıklarına başladı

Yenişehir Belediyesi'nden mezbahaneye modern dokunuş

Bursa’nın kalbinde Cumhuriyet coşkusu atacak

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz: "Bir hedefiniz olsun ve asla umutsuz olmayın!"

Başkan Yılmaz muhtarlarla buluştu

CHP’li Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı

Motorine indirim yolda

“Bursa’nın gücü üreticide: Bozbey’den destek sözü”

Bursa'da 26 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi: 2 gözaltı

Bursa'da 80 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bursa’da anaokulu açılışına katıldı

Nilüfer’de pancarın öyküsü müzik, ritüel ve lezzetle buluştu

Vali Erol Ayyıldız, muhtarları ağırladı

Başkan Ercan Özel: "Muhtarlarımız, demokrasimizin ilk halkasıdır"

CHP Bursa'da Nihat Yeşiltaş güven tazeledi

“İhracatın Yıldızları” ödülleri sahiplerini buluyor

Uzay ve havacılığın derinliklerini GUHEM’de keşfediyorlar

Bursaspor’un orta sahası resmen çöktü!

Başkan Bozbey: "Bursa’yı asla susuz bırakmayacağız"

Yoğun bakımdaki Turgay Erdem’den haber var

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 620 gram kokain ele geçirildi

Bursa'da düzensiz göçmen avı

30 yıldır uçamayan Yenişehir Havaalanı’ndan taze umutlar

YSK kararını verdi: CHP İstanbul İl Kongresi yapılacak

Cumhuriyet coşkusu Bursa’yı sarıyor

Bursa’da, 15 Temmuz şehitleri için ’253 Hatim’

Özsavaş: "Önceliğimiz, turizmi ileriye taşımak”

Başkan Aydın müjdeyi verdi: "Tahtakale Köylü Pazarı eski haline kavuşuyor"

Yükleniyor