Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 'Büyük İstanbul Mitingi' ne katılacak

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde bugün gerçekleştirilecek olan "Büyük İstanbul Mitingi" için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinge 16.00'da katılacak.

GÜNDEM 7.05.2023 10:36:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün

AK Parti İstanbul Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 16.00'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek  “Büyük İstanbul Mitingi” nde AK Parti'nin İstanbul seçmeni seçime 1 hafta kala "Türkiye Sana Emanet" diyerek buluşacak.

Atatürk Havalimanı, Yenikapı Etkinlik Alanı'nın 2 katı, Maltepe Etkinlik Alanı'nın ise 5 katı büyüklüğüyle yüzyılın mitinginde tarihe tanıklık edecek büyük kalabalığı ağırlayacak.

Şimdiye kadar Avrupa ve Türkiye tarihinde görülmemiş büyüklükte gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi", 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında, darbeye karşı verilen demokrasi mücadelesinin sembol mekanlarından olması nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinge 16.00'da katılacak

Vatandaşların miting alanına girişleri 11.00 itibarıyla başlayacak olan alana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16.00 itibarıyla katılması bekleniyor.

Bugün yapılacak mitingde vatandaşların 15 ayrı noktadan alana giriş yapılabilecekler. Miting alanında, 12 bin 600 personelin görev alması beklenirken, 15 ayrı noktada otopark alanı yer alacak.

Teknik imkan ve özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş bir teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat bir şekilde izleyebileceği şekilde tasarlandı.

Her türlü detay düşünüldü

Miting alanına vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla 120 tuvalet, 40 şadırvan ve 80 mescit kuruldu.

Miting alanında teknik sistemin kusursuz şekilde ilerlemesi için 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi kullanılacak.

Alanda engelli dostu teknik imkanlar da planlandı

Alanda, yüksek hassasiyetle toplum içerisindeki tüm vatandaşlar düşünülerek engelli dostu teknik imkanlar da planlandı.

Ulusal ve uluslararası basının yoğun bir şekilde katılım sağlayacağı miting alanında, basın ve medya kuruluşları için 8 metre yüksekliğinde 6 bin metrekare alanı kapsayacak şekilde büyük bir yer ayrıldı.

Her detayı ince bir şekilde düşünülen mitingde, Türkiye haritası sahne konseptiyle Türkiye'nin 81 ilinin her noktasına mesajını güçlü bir şekilde aktaran tasarım tercih edildi.

Büyük İstanbul Mitingi, "Türkiye Sana Emanet" söylemiyle 14 Mayıs öncesinde AK Parti seçmeni "Türkiye Yüzyılı" inancını güçlü bir şekilde ikrar edecek.

Miting alanına nasıl ulaşılabilir?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 16.00'da başlayacak  ‘Yüzyılın Mitingi’ hedefiyle gerçekleştireceği Büyük İstanbul Mitingi için bir ulaşım rehberi hazırladı.

Milyonlara ev sahipliği yapacak miting alanında, vatandaşların alana rahatlıkla erişebilmesi için ulaşım rehberi yayınlandı.

OTOBÜS

İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İl Başkanlığımız, ‘Yüzyılın Mitingi’ hedefiyle gerçekleştireceği Büyük İstanbul Mitingi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Milyonlara ev sahipliği yapacak miting alanında hummalı çalışma sürerken vatandaşların alana rahatlıkla erişebilmesi için ulaşım rehberi yayınlandı.

OTOBÜS

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin gazetecilere verdiği bilgilere göre, vatandaşların miting alanına kolaylıkla ulaşabilmesi için 39 ilçeden toplamda 10 bin otobüs hareket edecek. Her ilçede otobüsler, ilçe başkanlıklarının belirlediği noktalardan hareket edecek.

MARMARAY

Miting alanına Marmaray ile gelmek isteyenler Yeşilyurt/Yeşilköy durağında inecek. Buradan miting alanına kısa aralıklarla sık sık ücretsiz ring seferleri yapılacak.

METRO

Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’nı tercih edecek vatandaşlar G-1 ve G-2 kapılarından yaya olarak miting alanına ulaşabilecek.

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

Yıldırım'da gençliğe yatırım: Spor ve gelecek aynı çatıda

Bilal Erdoğan: "Yaşadığımızın dönemin en büyük hastalığı her şeyin değersizleşmiş olması"

Başkan Bozbey yangında zarar gören bölgeleri ziyaret etti

Bursa’da yol bakımı nedeniyle geçici trafik düzenlemesi

Adil-i Mutlak, Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağına misafir oldu

47 ilde ormanlara girişler yasaklandı

Kemal Kılıçdaroğlu: “Mutlak butlan çıkarsa reddedemem”

Bursa Kültür Yolu Festivali coşkusu başladı

1 aylık Metehan bebek beşiğinde ölü bulundu

Bursa’ya yeni fuar merkezi yapılacak mı?

Gürhan Akdoğan: “Tek rotamız Atatürk’ün yoludur”

Tarımın Geleceği Bursa’da yazılacak: "AgroGreen Bursa Fuarı 8 Ekim’de başlıyor"

Hükümetten kamu işçisine ikinci zam teklifi: İlk 6 ay için %17, ikinci 6 ay için %10

Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu hayat kurtaracak

Ergül Halisçelik: "270 personel, 100 araçla yangına müdahale ettik"

BTSO Başkanı Burkay’dan Bursaspor açıklaması

6 İlde orman yangını!

Yükleniyor