Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa mitinginde Bursalılarla buluştu. Erdoğan, emeklilere yönelik düzenlemeleri Bursa'dan müjdeledi

BURSA HABER 28.03.2024 13:44:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa

TVON6/ ESRA CAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 3 gün kala Bursa'ya geldi. Bursalılar ve partililer tarafından yoğun bir ilgi ve sevgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği ziyaretinin ardından Gökdere Meydanı'nda Bursalılarla buluştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

“Nasıl Balkanlar'dan Kafkaslar'a başı dara düşen her kardeşimize kucak açmışsa, biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendirdik. Kardeşlerim, Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya nam salmışsa biz de ekonomide ve diplomaside kucaklayıcılığı sergiliyoruz. Bu vesileyle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na, milletvekilliğinde yüzde 52 cumhurbaşkanlığında yüzde 55 oranındaki desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 

Bizlere esirgemediği ahde vefasını, kadirşinaslığını, muhabbetini asla unutmayacağız. Kardeşlerim her gelişimizde kalbimizin bir köşesini Bursa'da bırakıyoruz.

“Bursa'ya güveniyoruz”

Sordum. Bugün Bursa'daki katılım rakamını aldım. 90 bin. Eyvallah. Durmak yok. Pazara ne kaldı ya? İki gün. Şimdi buradan Bursa'yla birlikte Türkiye yüzyılına hazırlanıyor. Türkiye yüzyılı inşasını Bursa'nın yol arkadaşlığında yapmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla, palavrayla, yalanla, dolanla işi olmaz. Çünkü Bursa, emeği, alın terini, üretimin şehridir. Bursa, yatırıma bakar. Esere bakar. Hizmete bakar. Projeye bakar. Velhasıl Bursa icraata bakar. Dolayısıyla Türkiye yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan neresidir? Bursa. Zaten Bursa ilk yerli markamız TOGG Fabrikası başta olmak üzere ülkemizin prestij eserlerine öncülük ediyor, ev sahipliği yapıyor. Allah vergisi büyüleyici güzellikleriyle, medeniyetlerin mirası, eşsiz birikimiyle en önemlisi de vakur insanıyla Bursa'ya da böylece yakışır. İnşallah 31 Mart'taki tercihiyle bu duruşunu büyükşehirde ve ilçelerde belediye yönetimlerine de yansıtacaktır. Ve buna inanıyorum. Güveniyorum. Biz de belediye başkanlarımızla el ele verip Bursa'nın önünde yeni bir dönem açmayı planlıyoruz. 

Bursa Emir Sultan Hazretlerinin, Üftade Hazretleri'nin şehri, Bursa Eşrefoğlu Rumi'nin, Süleyman Çelebi'nin şehri. Bursa Uludağ gibi yüce bereketli ovaları gibi dingin, Bursa sanayinin, ticaretin, tarımın turizmin iftiharı. Artık sonuna doğru yaklaşmaya başladığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Bizleri Ramazan-ı Şerif'e eriştiren Rabbimizden sağlıkla, huzurla, esenlikle, bayrama da ulaştırmasını niyaz ediyorum. Kadir gecenizi ve bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Kardeşlerim, Bursa sadece sahip olduğu maddi imkanların değil, özgürlüğün kıymetini de çok iyi bilir. Çanakkale'de yedi düvele karşı verdiğimiz tarihi istiklal mücadelesinde en büyük desteği veren yerlerden biri. Bir asır önce iki yılı aşkın süre, işgal altında kalan Bursa için milletimiz karalar bağlamıştır. Osmanlı döneminde de Bursalı yiğitler gönül coğrafyamızın dört bir yanında destanlar yazmıştır. 

Bu uğurda FETÖ'ye, PKK'ya göz kırpıyorlar

Son dönemde Gazze'de yaşananların bundan bir farkı var. yok. Gazze'de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse emin olun aynısını yapacaktır. Aslında biz bunu yaşadık. Rusya'yla aramızın açıldığı, terör örgütlerinin sınırlarımıza dayandığı bir dönemde Batılı ülkeler güney şehirlerimizdeki hava savunma sistemlerini alıp götürmüşlerdir. Hamdolsun. O dönemdeki sıkıntıların üstesinden gelmeyi kendi gücümüzle, imkanımızla, mücadelemizle Suriye'de, Libya'da, Akdeniz'de, Karadeniz'de, Karabağ'da hangi adımı attıysak karşımızda büyük bir küresel ittifak kurduk. Güven ve istikrar iklimimizi bozmak için yıllardır ülkemizde etki edebildikleri her kesimi kışkırtmaya hareketlendirmeye çalıştılar. Her seçim döneminde de aynı şeyi devreye soktular. Her dönemde yeni araçlar yeni argümanlar, yeni taktikler devreye giriyor. Hiç şüphesiz olmasın. Önümüzde bizi yine zorlu bir süreç bekliyor. Bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz uğraşı vatanımızı elde tutmak için de sürdürmek mecburiyetindeyiz. Ülkemiz muhalefetinin anlamadığı, anlamak istemediği, anlıyorsa bile önemsemediği hakikat işte budur. İhtirasları böylesine gözlerine bürümüş durumdaki ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamik döşemekten çekinmiyorlar. Bu uğurda PKK'ya göz kırpıyorlar, FETÖ'ye, emperyalist heveslere göz kırpıyorlar.

Emekli ve asgari ücretli çalışanlara mesaj

Değerli kardeşlerim, şu an dünyadaki tüm ekonomileri zorlayan en büyük sorun son elli altmış yılın zirvesinde seyreden yüksek enflasyondur. Avrupa'sından Amerika'sına herkesin kontrol altına almaya uğraştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerimiz de çalışanlarımız ve emeklilerimiz. Gerçi biz yıl başında hem asgari ücrette, hem emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 50 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyesini aynı oranda artırdık.

Ayrıca bir defaya mahsus 5 bin lira ödemede bulunduk. Öncesinde 16 milyon emeklimizin tamamına tek sefere mahsus 5'er bin lira ödeme de bulunuyor. Şimdi de banka promosyonlarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasına yükselterek emeklilerimize yeni bir imkan sağladık. Önümüzdeki Temmuz ayında yılın ilk altı ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız ek göstergenin ilave edilmesi uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek. Buna göre önümüzdeki dönem bu adımı atacağım. Ev hanımlarımızın isteğe bağlı sigorta prim testleriyle ilgili düzenlemeyi de hayata geçirdik. Böylece milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıyor, tek tek yerine getiriyoruz."

 

 


1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

Bursa'da 33 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

BBP’den mazbatalarını alan başkanlara ziyaret

Bursa'da huzur ve güven operasyonu: 17 aranan şahıs gözaltına alındı

Bursa'da hurdalıktan çıkan otobüs eski ihtişamına kavuştu

Bursa’da tehlikeli halay kamerada

Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

Sinirini çöp kutusundan çıkardı

Bursa'da annesi ölen kuzuyu bebek gibi sevgiyle büyütüyorlar

100 yıllık gelenek: Uluabat'ta balık müzayedesi devam ediyor

Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Yükleniyor