Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze ve Lübnan’daki kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki zirveye gönderdiği mesajda, Gazze ve Lübnan’a 86 bin ton yardım göndererek, Filistin’e en fazla destek veren ülke olduklarını belirtti.

GÜNDEM 29.11.2024 12:25:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen "Gazze’nin Geleceği" konulu Uluslararası İnsani Yardım Zirvesi’ne gönderdiği video mesajında, "Gazze ve Lübnan’daki kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz. Gönderdiğimiz 86 bin tonu aşan yardım miktarıyla Filistin’e en fazla destek olan ülkelerden biriyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen "Gazze’nin Geleceği" konulu Uluslararası İnsani Yardım Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi.

İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesinin, güç birliğinde bulunmasının ne kadar önemli olduğunu 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne Gazze’de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan katliamlar vesilesiyle bir kez daha müşahede ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyanın gözleri önünde çoğu çocuk ve kadın 50 bine yakın Filistinli kardeşimiz şehit edildi. İsrail’in doğrudan sivilleri hedef alan bombardımanları sonucu 100 binden fazla Filistinli masum yaralandı. Lübnan’a yönelik saldırılarda vefat eden kardeşlerimizin sayısı 3 bin 500’ü geçti. İbadethaneler, okullar, hastaneler ve sivil altyapıya dair ne varsa İsrail’in saldırılarının hedefi oldu. Bu saldırılar karşısında Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizle tam bir dayanışma içindeyiz. Son bir yıldır özellikle Gazze ve Lübnan’daki kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz. Gönderdiğimiz 86 bin tonu aşan yardım miktarıyla Filistin’e en fazla destek olan ülkelerden biriyiz. Lübnan’daki kardeşlerimize ulaştırdığımız yardım miktarı da bin 300 tonu aştı. İslam ülkelerinin Gazze’deki zulme ortak tepki vermesi ve ortak hareket edilmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin’de işgal ve katliam sona erinceye, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğe haiz bir Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Uluslararası insani yardım zirvesinin bizlere bu mücadelemizde destek olacağına inanıyorum. Zirveye iştirak eden bütün katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyor, tüm misafirlerimizi muhabbetle selamlıyorum" dedi.

 

 

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor